Hlavní obsah

Patera marně vzpomínal na netradiční střelecké manévry

KLADNO

Hokejová extraliga nabízí opravdu všehochuť a žádné mužstvo si nemůže být jisté, jak dopadne jeho příští zápas. Jako příklad dobře posloužila dvě poslední utkání Kladna. V sobotu hráči Rabatu obdrželi sedmigólovou sprchu v Litvínově a v neděli nastříleli stejný počet branek doposud vedoucímu celku tabulky ze Znojma.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Kladenský Pavel Patera (vlevo) a Robert Reichel z Litvínova.

Článek

"Určitě nikdo z nás po prohře v Litvínově nečekal, že porazíme Znojmo a navíc šestigólovým rozdílem," řekl novinářům po utkání spokojený kladenský Pavel Patera. Zkušený centr přiznal, že hlavním úkolem bylo především zlepšení defenzívy, která byla hlavním problémem Kladna. "Chtěli jsme hrát především zezadu, navíc nám skvěle vyšly přesilovky, takže se náš úkol skvěle povedlo splnit."

Olympijský vítěz z Nagana a čtyřnásobný mistr světa přiznal, že štěstí sehrálo v utkání klíčovou roli. "Hraju hokej již velice dlouho, ale nepamatuji si, že bychom v nějakém utkání vstřelili všechny branky buď z přesilovek nebo z oslabení. To jsem skutečně v životě nezažil," uvedl Patera k bilanci pěti přesilovkových gólů a dvou branek v početním oslabení.

Za příštím zápasem pojedou Středočeši do Pardubic, ale případný průběh si Patera netroufne ani naznačit. "Předvedený výkon se Znojmem by nás mohl nakopnout k lepším výkonům. Potřebujeme se zlepšit hlavně venku," doplnil Patera, který ocenil i svého spoluhráče na pravém křídle Jaroslava Kallu. "S Jardou se nám společně s Martinem Procházkou hraje velice dobře," dodal.

Reklama

Související témata: