Hlavní obsah

Je to bezmoc, říká brankář Trvaj

PRAHA

Trenéry je neustále chválen, ale to mu náladu nelepší. Znojemský brankář Jiří Trvaj těžce nese současnou krizi svého mužstva, které se po skvělém vstupu do sezóny propadá tabulkou hokejové extraligy stále níž.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Brankář Znojma Jiří Trvaj.

Článek

Přestože v nedělním duelu s posledním Vsetínem inkasoval pouze jednou, Znojemští odešli počtvrté v řadě poraženi. "Pocity jsou to hrozné. Je to strašná bezmoc sledovat, jak to klukům v poslední době nepadá. Nemluví se mně o tom dobře," přiznal dvaatřicetiletý gólman.

Přitom jeho tým donedávna sbíral body jak na běžícím pásu a ještě před třemi týdny nečekaně vedl tabulku.

"Marně si lámu hlavu, proč přišel tak náhlý zlom. Předtím jsme dokázali nepříznivě se vyvíjející zápasy otáčet a teď se po vedoucím gólu soupeře nejsme schopni zvednout," mrzí Trvaje, který neustále přemýšlí, jak ze složité situace ven. "Chce to aspoň jedno vydařené utkání, abychom si začali zase víc věřit. Třeba by stačilo vstřelit jeden či dva šťastné góly," přeje si.

Štěstí hrálo roli

Právě štěstí hrálo podle něj při nedávném vítězném tažení znojemských hokejistů významnou roli. "Tehdy nám na ledě vycházelo skoro všechno, na co jsme sáhli. Nyní je to přesně naopak. Ale možná mu nejdeme tolik vstříc," přemítá.

Trvaj se ovšem nedomnívá, že by na výkony týmu měla negativní vliv pozornost médií, jíž se Orli těšili v době, kdy stanuli v čele extraligy. "Nemyslím, že by se kvůli tomu někdo z nás vznášel v oblacích. Možná jen někteří malinko polevili pod dojmem výborných výsledků v usilovnosti. Do utkání ale určitě všichni nastupujeme se stoprocentní koncentrací," ujistil.

Ve změně předzápasových rituálů Trvaj spásu nehledá. "To by obrat určitě nepřineslo. I já mám některé věci před utkáním zaběhlé a nikdy na ně nezapomínám, ale jsou to jen takové hlouposti. Je pouze v nás, zda budeme hrát lépe. V pátek musíme důstojně zvládnout duel v Českých Budějovicích a přes reprezentační pauzu se pak dát dohromady. Po ní snad budeme zase dělat našim fandům radost," doufá.

Reklama

Související témata: