Hlavní obsah

Jekatěrinburg Kontinentální ligu hrát nebude, končí i tři Češi

MOSKVA

Vedení Kontinentální hokejové ligy (KHL) definitivně vyřadilo ze seznamu účastníků nové soutěže klub Avtomobilist Jekatěrinburg. Ruský klub totiž nebyl schopen poskytnout finanční záruky potřebné ke startu v sezóně 2008/09. Zvlášť nepříjemná je situace pro české hráče klubu Marka Pince, Radka Philippa, a Tomáše Divíška. Místo Jekatěrinburgu bude KHL hrát Chimik Voskresensk.

Článek

"Je to mrzutá situace. V první řadě soucítím s vedením Avtomobilistu, ale liga má nějaká pravidla a těch se musíme držet. Jedině tak si soutěž udrží úroveň," prohlásil prezident KHL Alexander Medveděv v reakci na čerstvou nepříjemnost své ligy.

Jekatěrinburg nyní čeká buď úplný zánik nebo účast v nižší ruské soutěži. A tři čeští hráči si zřejmě začínají hledat nové angažmá. "Před dvěma měsíci jsem podepisoval smlouvu a těšil jsem se. Vůbec mě nenapadlo, že to může skončit dřív, než začne," řekl deníku Sport bývalý kapitán Plzně Tomáš Divíšek, který měl dnes do Ruska odletět.

Divíšek i Marek Pinc měli být v Jekatěrinburgu na hostování ze svých českých klubů, teoreticky by se tak mohli vrátit do Plzně, resp. Vítkovic. V mnohem složitější situaci je obránce Radek Philipp, jenž se nyní stane volným hráčem.

Reklama

Související témata: