Hlavní obsah

S Shanahanem Petrohrad nejedná, zato získal Larionova

PETROHRAD

Opravdu velehvězdné jméno nakonec přece jen posílí ruský hokejový tým SKA Petrohrad. Ovšem nebude to útočník New York Rangers Brendan Shanahan, o jehož příchodu do Ruska se nedávno spekulovalo. Novým členem Petrohradu se stane bývalý legendární útočník sborné Igor Larionov, který rozšíří realizační tým mužstva.

Článek

O příchodu Larionova do klubu informoval Petrohrad na svých internetových stránkách. Trojnásobný vítěz Stanley Cupu a olympijský vítěz z let 1984 a 1988 bude v klubu během následující sezóny Kontinentální ligy zastávat funkci ředitele hokejových operací. Do Petrohradu má Larionov přijet už v neděli 20. července a odcestuje s týmem na soustředění do Finska.

Sedmačtyřicetiletý Larionov oficiálně ukončil svou dlouhou a slavnou hokejovou kariéru po sezóně 2003-04 a od té doby se věnoval spíše nehokejovým záležitostem, především obchodování s vínem. Při letošním mistrovství světa v Kanadě byl uveden do Síně slávy Mezinárodní hokejové federace.

Americký trenér Petrohradu Barry Smith definitivně vyvrátil zvěsti o možném příchodu kanadského útočníka Brendana Shanahana. "Nikdy jsme spolu o této možnosti nemluvili a nemyslím si, že by vůbec do Ruska odcházel. Podle mne zůstane v Rangers a zakončí kariéru v zámoří," prohlásil Smith.

Reklama

Související témata: