Hlavní obsah

Radulov: V Ufě dostanu 8 miliónů za tři roky

Ruský hokejista Alexander Radulov už se připravuje na novou sezónu v Kontinentální lize v dresu týmu Salavat Julajev Ufa. „Uprchlík“ z Nashvillu, kde měl ještě rok platnou smlouvu, přiletěl ve středu do Ufy a připojil se k týmu, s kterým odcestuje i na soustředění ve Finsku. A na nepříjemnosti ze strany Nashvillu nemyslí. „Už jsem se rozhodl hrát v Ufě a fanoušci ať si píší, co chtějí," prohlásil Radulov v rozhovoru pro deník Sovětskij Sport.

Článek

Už jste se setkal s generálním manažerem i trenérem Ufy, co vám řekli?

Abych nemyslel na špatné věci a soustředil se na hokej. A pokud IIHF rozhodne o mé diskvalifikaci, takže se budou snažit to vyřešit.

V Nashvillu vám nyní nemohou přijít na jméno, a fanoušci pro vás nemají zrovna lichotivé výrazy...       

Ať si píší, co chtějí. Fanoušci holt bývají vznětliví...

Také trenér Nashvillu Barry Trotz a kapitán týmu Jason Arnott vám mají za zlé, že jste mužstvo opustil...

Chtěl bych jim vzkázat, že jsem se už rozhodl a hodlám následující tři roky hrát v Ufě. Dal jsem vědět vedení Nashvillu, že mám mnohem výhodnější nabídku. A nikdo z nich na to nereagoval.

Ani teď se vám nikdo z Nashvillu neozval? Funkcionáři ani novináři?

Nikdo nezavolal. Ale je pravda, že neznají moje ruské číslo.

V týdnu jste navštívil rodný Nižnyj Tagil, kde jste fanouškům ukázal pohár mistrů světa. Jaké bylo přijetí?

Hezky mne přivítali a přišlo hodně lidí. Popovídal jsem si se všemi příbuznými a kamarády. Vedl jsem také pár tréninků týmu Sputnik-93. Bohužel času nebylo mnoho.

Váš zámořský agent Jay Grossman řekl, že za tři roky v Ufě si vyděláte 13 miliónů dolarů. Ale váš zástupce pro Rusko Jurij Nikolajev tvrdil, že jde o 8 miliónů. Takže kdo má pravdu?

Sami přemýšlejte, jak by můj agent v zámoří mohl znát podrobnosti kontraktu v Rusku, když on s Ufou nejednal... Sám jsem Jurije Nikolajeva pověřil tím, ať můj honorář zveřejní v tisku. Moje oficiální výplata je 8 miliónů dolarů za tři roky.

Jde o čistou, nezdaněnou částku?

Ne, ještě to strhnou daně. (po zdanění by si tak měl vydělat 2,32 miliónu dolarů za rok).

Reklama

Související témata: