Hlavní obsah

Irgl prodloužil o rok smlouvu v Jaroslavli

JAROSLAVL

Český hokejový reprezentant Zbyněk Irgl bude i nadále působit v Jaroslavli. S finalistou premiérového ročníku Kontinentální ligy podepsal osmadvacetiletý vítkovický odchovanec novou roční smlouvu. Irgl, který hraje v dresu českého národního týmu na mistrovství světa ve Švýcarsku, bude vůbec prvním legionářem v historii Jaroslavle, jenž bude v klubu působit třetí sezónu za sebou.

Foto: www.khl.ru

Zbyněk Irgl a brankář Jaroslavle Gelašvili

Článek

"Dohodli jsme se na rok. Musím říct, že Jaroslavl v rámci nových pravidel KHL udělala všechno pro to, aby Zbyňka udržela. Zájem o něj byl velký, chtěly ho například Ufa, Petrohrad nebo CSKA. Upřednostnil Jaroslavl, cítí se tam už jako doma," řekl ve středu ČTK Irglův zástupce Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest.

Irgl zamířil do Jaroslavle v roce 2007 z Vítkovic, když předtím dohrál sezónu v Davosu a výrazně se podílel na titulu ve švýcarské lize. Do Ruska odcházel šikovný útočník už s titulem vicemistra světa z roku 2006 z Rigy, kde ve čtvrtfinále vyřadil parádním gólem v prodloužení Rusko, i juniorského mistra světa z roku 2000.

V uplynulém ročníku KHL zaznamenal Irgl v 54 zápasech základní části 36 bodů za 18 branek a stejný počet asistencí. V 17 zápasech play off přidal 14 bodů za osm tref a šest přihrávek. Mezi střelci se ve vyřazovací části podělil o druhé místo s Alexejem Morozovem z Kazaně a spoluhráčem Alexejem Michnovem. V útoku hrál v sezoně i s krajanem Josefem Vašíčkem.

Ve své první sezoně v Rusku v dlouhodobé části zaznamenal v 54 utkáních 28 bodů za 18 přesných zásahů a 10 nahrávek. V play off stihl v 16 duelech 13 bodů a s deseti góly byl nejlepší střelcem play off. Loni skončil mistrovský sen Jaroslavle ve finále proti Ufě, letos ve stejné fázi proti Kazani. Na mistrovství světa startuje Irgl počtvrté za sebou.

Reklama