Hlavní obsah

Ozolinš se vrací k hokeji, bude hrát v mateřské Rize

RIGA

Po téměř dvaceti letech znovu oblékne dres hokejistů Dynama Riga jeden z nejslavnějších odchovanců lotyšského klubu. Účastník Kontinentální ligy (KHL) oznámil, že se dohodl na angažování obránce Sandise Ozolinše. Šestatřicetiletý hráč má za sebou šestnáct sezón v NHL a v roce 1997 byl i členem prvního All-star týmu celé soutěže.

Foto: www.duckszone.com

Sandis Ozolinš v dresu Anaheimu

Článek

Ozolinš začínal s profesionální hokejovou kariérou v roce 1990 právě v Dynamu Riga a o dvou letech odešel do zámoří. Nejprve hrával za San Jose Sharks, kteří jej na začátku sezóny 1995/96 vyměnili za Owena Nolana do Colorada. To byl pro lotyšského beka šťastný trejd, protože na konci ročníku slavil s novými spoluhráči zisk Stanley Cupu.

Za Colorado hrál do roku 2000, poté začala jeho anabáze hned po několika klubech. Přes Carolinu, Floridu, Anaheim, a New York Rangers skončil opět v San Jose, kde odehrál sezónu 2007/08. Poslední sezónu nepůsobil nikde a odpočíval. V NHL odehrál včetně play-off celkem 1 012 utkání, ve kterých zaznamenal 654 kanadských bodů. V roce 1997 byl Ozolinš v prvním All-star týmu NHL a několikrát si zahrál i v Utkání hvězd.

"Souhlasil jsem s návrhem Dynama Riga a vracím se k profesionální hokejové kariéře," napsal Sandis Ozolinš v prohlášení pro oficiální klubové stránky Dynama. "Uvědomuji si, že mé nejproduktivnější roky už jsou minulostí, ale věřím, že mohu týmu pomoci svými zkušenostmi. Nemohu zaručit fanouškům zázraky, ale nechám na ledě srdce," slibuje legenda lotyšského hokeje.

Reklama

Související témata: