Hlavní obsah

Žerděv asi opustí NHL, mohl by pokračovat v Ufě nebo Mytišči

UFA

Týden poté, co vedení hokejistů New York Rangers dalo najevo svůj nezájem o další služby Nikolaje Žerděva, se zdá, že ruský útočník odejde ze zámoří do KHL. V pozici nechráněného volného hráče by podle informací serveru RDS.ca mohl čtyřiadvacetiletý rodák z Kyjeva podepsat smlouvu s bohatým ruským klubem Salavat Julajev Ufa. Zájem o jeho působení má údajně i další klub KHL Atlant Mytišči.

Článek

Rangers se vzdali udržení Žerděva poté, co hráči nabízeli na příští sezónu plat 3,25 miliónu dolarů, ale hokejista požadoval 4,75 miliónu. Spor skončil u arbitráže, jejíž verdikt zněl 3,9 miliónu, na což však Jezdci nebyli ochotni přistoupit.

Pokud Žerděv v Ufě skutečně podepíše nový kontrakt, sejde se v jednom týmu s dalšími Rusy Alexandrem Pěrežoginem a Alexandrem Radulovem, kteří také dali působení v KHL přednost před slavnou zámořskou NHL.

Podle informací ruské televize jsou však ve hře o Žerděvovy služby také funkcionáři týmu Atlant Mytišči. Žerděv, který se momentálně nachází v Moskvě, už prý dokonce s Atlantem několikrát trénoval.

Žerděv, čtvrtý hráč vstupního draftu před šesti lety, odehrál po čtyřech sezónách v Columbusu poslední ročník v Rangers a připsal si v 82 zápasech 58 bodů. Celkem má v NHL na kontě 365 utkání s bilancí 239 bodů za 99 branek a 140 asistencí.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články