Hlavní obsah

Omsk prohrál s Novosibirskem, podílel se na tom i Čermák

PRAHA/MOSKVA

Po slibně rozjeté sérii čtyř vítězných utkání v řadě hokejisté Avangardu Omsk narazili v Novosibirsku. Čtvrteční zápas Kontinentální ligy (KHL) prohráli 4:5 po samostatných nájezdech, jednou brankou se na tom podílel i český útočník domácího týmu Leoš Čermák. Omsk začal střetnutí prachbídně, když už po první třetině prohrával o tři branky.

Foto: www.khl.ru

Takhle se Leoš Čermák (vlevo) potkal s Jaromírem Jágrem loni, když hrál ještě za Ufu

Článek

Po třech zápasech nebodovala hvězda Omsku Jaromír Jágr, který je nejlepším střelem soutěže.

Bývalý útočník Ufy Čermák skóroval v 6. minutě utkání a pomohl k tomu, že Sibir první třetinu vyhrál 3:0. Hostům se však podařilo snížit na rozdíl jedné branky, a i když Novosibirsk opět zvýšil na 4:2, dovedl Avangard utkání do prodloužení.

Přispěl k tomu i útočník Jakub Klepiš, jenž dvě minuty před třetí sirénou nahrál na vyrovnávací gól Lassemu Kukkonenovi. V prodloužení navzdory Čermákovu vyloučení branka nepadla, a tak se rozhodlo v nájezdech. V nich netypicky selhal specialista Klepiš a bod navíc získal Novosibirsk.

Kontinentální hokejová liga:
Novokuzněck - Barys Astana 3:2 v prodl., Novosibirsk - Omsk 5:4 po sam. nájezdech (Čermák 1+0 - Klepiš 0+1), Čerepovec - Balašicha 1:2, Dynamo Moskva - Petrohrad 4:3 (za domácí Hudler 1+1), Dinamo Minsk - Spartak Moskva 3:2 (za domácí Ševc 0+2).

Reklama