Hlavní obsah

Bitkaři z Čechova Jágra neotrávili, proti Ufě zařídil dva góly

PRAHA/MOSKVA

V sobotu se museli bránit pěstmi proti nepříčetným hráčům Viťjazu Čechov, v pondělí ale hokejisté Omsku ukázali, že jejich předností je především umění hry na ledě. Druhý nejlepší tým Kontinentální ligy (KHL) Salavat Julajev Ufa porazili na domácím ledě 3:2 v prodloužení, když na dvě branky přihrál Jaromír Jágr. A góly stříleli další hráči, jenž byli s Čechovem zavlečeni do bitek - Svitov a Šiškanov.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr vedle obránce Ufy Miroslava Blaťáka

Článek

Jaromír Jágr znovu ukázal svou sílu. Nejprve v 27. minutě nahodil puk před branku, kde jej šikovně do sítě tečoval Svitov. A o šest minut později si v přesilové hře počíhal na vhodný okamžik a přihrál od pravého mantinelu Šiškanovovi, jenž z první propálil brankáře Jerjomenka podruhé.

Brzy sice za Ufu snížil Kutějkin, ale pak domácí několikrát podržel finský gólman Karri Rämö. Až necelé tři minuty před koncem jej spoluhráči nechali trochu na holičkách, když dovolili Grigorenkovi nadvakrát vyrovnat. V poslední minutě zápasu jej Ufa dokonce pokořila potřetí, ale rozhodčí správně viděli, že Radulov pomohl puku do sítě svou bruslí.

Po dvou minutách prodloužení tak rozjásal omské tribuny svým druhým gólem v zápase Timofej Šiškanov. Dostal puk na pravou stranu, nechal před sebou padnout jednoho z obránců a prostřelil Jerjomenka.

Zápasu Chabarovska s Novokuzněckem dominovali brankáři. Domácí Tyler Moss sice inkasoval už ve třetí minutě, ale další střelu už v základní hrací době nepustil a hostující Bobrovskij zase dostal gól až šest minut před koncem. Hrdinou utkání tak byl Dmitrij Dudarev z Novokuzněcka, jenž kromě vedoucího gólu rozhodl i samostatné nájezdy.

Omsk - Ufa 3:2 v prodl. (0:0, 2:1, 0:1 - )
Branky: 33. a 63. Šiškanov (na první Jágr), 27. Svitov (Jágr) - 35. Kutějkin, 58. Grigorenko.
Chabarovsk - Novokuzněck 1:2 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Branky: 54. Ling - 3. a rozhodující nájezd Dudarev.
Astana - Novosibirsk 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Branky: 14. Gavrilin, 20. Romanov, 34. Spiridonov, 36. Žajlauov, 52. Gimajev.

Reklama

Související témata: