Hlavní obsah

Prát se chtěli hráči Omsku, tvrdí provokatér Verot, jenž napadl Jágra

PRAHA/MOSKVA

Do role nevinné oběti se pasoval kanadský rváč ve službách Viťjazu Čechov Darcy Verot. Podle třiatřicetiletého útočníka, jenž v sobotním zápase Kontinentální ligy (KHL) mezi Čechovem a Omskem napadl Jaromíra Jágra, si za hromadné rvačky mohli hráči Avangardu Omsk sami. "Podle mě se chtěli prát hlavně hráči Avangardu. Možná se chtěli pomstít za to, že jsme je u nich porazili," prohlásil.

Foto: www.khl.ru

Darcy Verot z Čechova (vlevo) a Jaromír Jágr

Článek

"Všechno to začal Avangard, když Svitov na začátku zápasu fauloval loktem našeho obránce. To si Brandon Sugden nemohl nechat líbit, je to horká hlava a vždy spěchá bránit spoluhráče," popisoval svoji verzi sobotního incidentu Verot.

"Bylo to hustý... Pětky obou týmů najednou naskákaly na led a začaly se mlátit. Jen mi je trochu líto, že jsem zůstal stranou hlavního dění," pokračoval kanadský bijec, jenž se vrhl na Jágra a dokonce jej trefil pěstí do obličeje. "Jágr je pěkně mrštný, chvíli mě tam držel tak, že jsem se nemohl ani hnout," konstatoval jen.

Prý provokoval už při rozbruslení

Právě Verot byl ale podle hráčů Omsku tím, kdo spustil lavinu násilností. A to dokonce už dlouho před zápasem. "Provokovoval už během rozbruslení. Nejdřív na mě něco řval, ať si o sobě moc nemyslím. A jen co jsem se otočil, tak trefil pukem Kukkonena a pak i našeho brankáře. Verot byl už před zápasem jasně nažhavený na to se poprat," tvrdí útočník Alexandr Svitov.

"Organizovat bitky už během rozbruslení, skoro 40 minut před zápasem, to může jenom nenormální mužstvo. Už tehdy Verot provokoval naše hráče, když trefil pukem oba naše finské hráče," potvrdil manažer Omsku Anatolij Bardin. "Ty bitky v zápase nezačaly spontánně, to byla plánovaná akce, na kterou se Čechov dlouho připravoval," je přesvědčen.

"Za všechno může Bardin, to on vyvolal konflikt," kontruje ale ředitel Viťjazu Vasilij Klokov. "Proč už během rozbruslení volal vedení KHL a hrozil, že jeho mužstvo k zápasu nenastoupí? To Omsku náleží výsledek 0:5 a jeho funkcionáře by měli diskvalifikovat," vykládal.

Babčuk: V zámoří by si to nedovolili

Faktem je, že Čechov je v KHL provokováním a nabádáním k bitkám už proslulý. Proto také angažuje kanadské bijce jako Verot, Chris Simon, nebo Brandon Sugden. Verot, jenž mimochodem v roce 2000 (tedy v době, kdy u Penguins ještě působil Jágr) marně bojoval o místo v Pittsburghu, je v součanosti nejtrestanějším hráčem KHL s velkým náskokem před ostatními.

"Já hrál v Americe pět let a nic podobného jsem nezažil. Řeknu vám jedno - všichni tihle hráči jako Verot, kteří přijedou do Ruska, by si v Americe nic podobného nedovolili. Tam nikdy nenapadají hvězdy soupeře, protože pak by proti nim nastoupili borci jako Laraque nebo Brashear, a ti by s nimi neměli slitování," řekl obránce Omsku Anton Babčuk.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.