Hlavní obsah

Jágr pokračuje v řádění, proti Novokuzněcku gól dal a na dva přihrál

PRAHA/OMSK

Osm kanadských bodů ve třech zápasech, taková je bilance Jaromíra Jágra při jeho posledních vystoupeních v Kontinentální lize (KHL). V pátek útočník Omsku přispěl k vítězství nad Novokuzněckem 4:2 jedním gólem a dvěma přihrávkami a rozšířil tak svou bilanci z posledních tří utkání na tři góly a pět asistencí. I díky jeho bilanci se už Omsk vyšplhal na osmou příčku v celkové tabulce KHL.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr (vlevo) v souboji s Leošem Čermákem z Novosibirsku

Článek

Jaromír Jágr začal úřadovat už v osmé minutě zápasu, kdy přihrál na úvodní branku Babčukovi. Po vyrovnání ve druhé třetině dostal Omsk znovu do vedení další obránce, tentokrát Fin Kukkonen a opět u toho byl Jágr. Novokuzněck sice brzy opět srovnal, ale potřetí se domácí ujali vedení po trefě Nikitina těsně před druhou sirénou.

V samotném závěru utkání hosté odvolali brankáře Bobrovského, jenže už po osmi vteřinách putoval zase zpátky, protože se nechal vyloučit český bek Jiří Marušák. A když to po necelé minutě zkusili znovu, tak se odraženého puku u pravého mantinelu zmocnil Jágr a poslal jej do opuštěné branky.

Jágr v dosavadních 39 zápasech v KHL nasbíral 35 kanadských bodů za sedmnáct přihrávek a osmnáct asistencí. V produktivitě celé soutěže to prozatím stačí jen na 17. příčku, nejlepší jsou s 51 body spoluhráči z Petrohradu Maxim Sušinskij a Alexej Jašin. Z Čechů jsou před Jágrem i Jiří Hudler (14+25), Josef Vašíček (16+21) a Josef Straka (17+19).

Omsk - Novokuzněck 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)
Branky: 9. Babčuk (Jágr), 31. Kukkonen (Jágr), 39. Nikitin, 60. Jágr - 23. Golovin, 38. Gribanov.

Reklama

Související témata: