Hlavní obsah

Magnitogorsk ztratil i druhý domácí zápas s Kazaní

PRAHA/MOSKVA

Hokejisté Metallurgu Magnitogorsk prohráli i druhé čtvrtfinále play-off Kontinentální ligy (KHL) na vlastním ledě s Kazaní a v sérii hrané na čtyři vítězství prohrávají 0:2 na zápasy. K výhře jim tentokrát nepomohla ani branka Tomáše Rolinka, který ve třetí třetině po přihrávce Jaroslava Kudrny vyrovnával na 1:1. Metallurg nakonec prohrál 2:3, když o výhře hostů rozhodl opět Alexej Morozov.

Foto: www.khl.ru

Tomáš Rolinek před brankářem Kazaně Galimovem a zároveň střežený jeho spoluhráčem Alexejem Těreščenkem

Článek

Magnitogorsku se dvakrát podařilo proti Kazani dotáhnout brankovou ztrátu, naposledy vyrovnával šest minut před koncem základní hrací doby na 2:2 Stanislav Čistov. Jenže v 58. minutě se nechal vyloučit domácí Platonov a Alexej Morozov, jenž v předchozím utkání vstřelil hattrick, tentokrát rozhodl gólem v přesilovce 108 vteřin před třetí sirénou.

Nižněkamsk vyrovnal sérii s favorizovanou Ufou. Už v deváté minutě si najel na levé straně na prudkou přihrávku Pestuška slovenský obránce Tomáš Starosta a otevřel skóre. Za domácí vyrovnával v 25. minutě Grigorenko, ale další gól padl až ve druhém prodloužení zápasu. V 81. minutě rozhodl Maxim Jakucenja o výhře Nižněkamsku 2:1.

Čtvrtfinále play-off Kontinentální ligy:
Magnitogorsk - Kazaň 2:3 (0:0, 0:1, 2:2)
Branky: 44. Rolinek (Kudrna), 54. Čistov - 35. Kazionov, 46. Hyvönen, 59. Morozov.
Stav série: 0:2.
Salavat Julajev Ufa - Nižněkamsk 1:2 v prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0, 0:1)
Branky: 25. Grigorenko - 9. Starosta, 81. Jakucenja.
Stav série: 1:1.

Reklama