Hlavní obsah

Kazaň vyloupila Balašichu i podruhé a ve finále už má napůl splněno

PRAHA/MOSKVA

Úřadující šampion Kontinentální hokejové ligy (KHL) AK Bars Kazaň má za sebou polovinu cesty za obhajobou vítězství v Gagarinově poháru. Kazaň vyhrála i druhé finále na ledě týmu MVD Balašicha, tentokrát 4:1. Dvěma góly se o to přičinil útočník Dmitrij Obuchov, po dvou asistencích si připsali Ilja Nikulin a Niko Kapanen.

Foto: www.khl.ru

V brankovišti Kazaně Denis Mosalev z Balašichy

Článek

Stejně jako v prvním zápase čekali fanoušci na gól v úvodní třetině marně, přestože hlavně Kazaň měla velmi slibné šance. Svoji převahu hosté využili ve druhé minutě druhé části, když od modré vystřelil Panin a brankář Balašichy měl zakrytý výhled.

V 36. minutě navíc vyšachovali domácí beky i s gólmanem Garnettem Baďjukov s Obuchovem a Kazaň vedla o dvě branky. Ani pak si ale kanadský brankář Balašichy nevydechl, krátce po sobě musel likvidovat šance Bodrova a Morozova.

Parádní nástup měli hosté i do třetí třetiny, když přesně za minutu přidali třetí gól. Nikulin při přesilové hře naznačil přihrávku z prostoru mezi kruhy, vzápětí ale poslal puk na Immonena číhajícího u tyčky a finský forvard jej nasměroval do branky.

Naději na zvrat ještě vykřesal Martin Štrbák, který trefil puk odražený od zadního mantinelu do odkryté branky Kazaně. Jenže víc toho Balašicha nedokázala, na konečných 1:4 upravil v závěru trefou do prázdné branky Obuchov.

Finále Kontinentální hokejové ligy - 2. zápas:
HK MVD Balašicha - AK Bars Kazaň 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 46. Štrbák (Ellison, F. Novák) - 22. Panin (Morozov, N. Kapanen), 36. Obuchov (Baďjukov, Nikulin), 42. Immonen (Nikulin, N. Kapanen), 60. Obuchov.
Stav série: 0:2.

Reklama