Hlavní obsah

Vůjtek se prý brzy stane trenérem hokejistů Novosibirsku

MOSKVA

Trenér Vladimír Vůjtek starší se podle všeho brzy stane koučem hokejistů Novosibirsku. Vedení Sibiru má o služby zkušeného českého trenéra velký zájem a podpisu smlouvy údajně brání jen fakt, že kvůli oblaku sopečného prachu z Islandu vázne letecká doprava v Evropě.

Foto: PRÁVO

Trenér Vladimír Vůjtek

Článek

"Nemůžeme podepsat dohodu bez jednání a k tomu nemůže dojít, protože nelétají letadla. Jsme ale v kontaktu a myslím si, že brzy bude vše vyřešeno," řekl generální manažer Sibiru Alexandr Kancurov deníku Sovětskij Sport.

Podle Vladimíra Vůjtka mladšího, který svého otce zastupuje, však dohoda ještě není jistá. "Táta se teprve dnes vrací domů z dovolené v Dubaji, dřív mu to neumožnil uzavřený letecký prostor nad Evropou. Ve čtvrtek si sedneme a budeme se Sibirem jednat. Hovořit o podpisu kontraktu je předčasné," řekl Vůjtek mladší internetovému serveru hokej.cz.

Dvaašedesátiletý Vůjtek v minulosti v Rusku již několikrát úspěšně působil. V letech 2002 a 2003 dovedl k triumfu v tehdejší superlize Jaroslavl, následně vedl Kazaň a na naposledy trénoval Dynamo Moskva, v němž před rokem ze zdravotních důvodů skončil.

Reklama

Související témata: