Hlavní obsah

Brendl jedná i s týmy NHL, říká agent Sivek

PRAHA

Elitní střelec. Taková je stručná vizitka hokejisty Pavla Brendla. Loni byl druhým nejlepším střelcem základní části KHL, stal se nejproduktivnějším hráčem Torpeda Nižnij Novgorod. Samá pozitiva, která mají háček - devětadvacetiletý forvard je bez práce.

Foto: www.khl.ru

Pavel Brendl v dresu Nižného Novgorodu

Článek

„Pavel má své kvality, takže najít vhodné angažmá trvá déle. Za poslední dvě sezony vstřelil přes šedesát gólů, nechceme jít pod cenu,“ vysvětluje jeho agent Michal Sivek.

Právě finanční ohodnocení stojí za Brendlovým koncem v Rusku. Tak to aspoň vysvětlil generální ředitel klubu Sergej Kolotněv. „Jednali jsme od ledna, ale požadované zvýšení platu jsme nemohli akceptovat.“ Tedy i lídr kanadského bodování týmu narazil.  „Nemyslím si, že bychom měli přehnané požadavky. KHL má reglemennt, že navýšení smlouvy nemůže jít o více než třicet procent oproti minulé sezoně,“ dodal Sivek, požadovanou částku ale nezveřejnil.

Brendl za poslední čtyři sezony vstřelil 127 gólů, na 72 přihrál. To vše v 215 utkáních ve dvou uznávaných ligách - švédské a ruské. Kam se posune nyní? „Hledáme v podstatě po celém světě. Rusko není priorita. Jednáme i s kluby z NHL. I tam vědí o jeho kvalitách,“ říká agent. A co česká extraliga? "Tam nehledáme," dodává Sivek.

Zkušený útočník zámořskou soutěž už okusil. Hrál ve Philadelphii, Carolině a Phoenixu. Celkem si připsal 75 zápasů, ve kterých získal 22 bodů.

Reklama

Související témata: