Hlavní obsah

Tragické úmrtí ruského hokejisty Miska vyšetřuje lékařská komise KHL

PRAHA

Úterní smrt mladého ruského hokejisty je už vyšetřována odbornou komisí Kontinentální hokejové ligy (KHL). Igor Misko, třiadvacetiletý útočník Petrohradu, zemřel v autě, které řídil, to skončilo v příkopě. Důvodem neštěstí bylo selhání srdce.

Foto: www.khl.ru

Igor Misko (vpravo) při jednom z hokejových soubojů

Článek

„Poučili jsme se z naší databáze, analyzovali jsme posledního půl roku, zjišťovali jsme zatížení. Nyní čekáme na výsledky,“ řekl pro Sovětskij sport předseda lékařské komise Nikolaj Durmanov.

Každý hráč má svůj takzvaný soubor „lékařský koncenzus.“ „Snažíme se pochopit, co se opravdu stalo. Tento příběh je velmi smutný. Budeme se jím zabývat se vší vážností," pověděl také Durmanov.

Za poslední dva roky se jedná už o třetí případ. V červenci 2008 zemřel na infarkt Igor Antosik. V témže roce podlehl srdečnímu kolapsu Alexej Čerepanov. „Můžu říct jen jedno. Děláme vše, aby se tyto případy nestávaly,“ dodal Durmanov.

K neštěstí se vyjádřil i hokejistův kamarád Paul Berry, který s ním byl při nehodě v autě. Ten měl říci, že Misko si stěžoval na šero před očima.

Většina hokejistů Petrohradu je v těchto dnech na dovolené, ale někteří ji kvůli tragédii přeruší. Jedním z nich je i Sergej Pěretyagin, který přijede na páteční pohřeb svého spoluhráče. „Byl jsem šokován, Igor si nikdy nestěžoval na srdce. On byl skromný, tichý a velm zodpovědný,“ byl zdrcen šestadvacetiletý obránce.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.