Hlavní obsah

Sýkora odlétá do KHL, v Petrohradu se bude muset obejít bez Kovalčuka

Týdny nejistoty jsou pryč, Václav Sýkora se může znovu soustředit pouze na svoji trenérskou práci. Po náhlém odchodu z Pardubic, které dovedl k mistrovskému titulu, byl zkušený hokejový kouč v jednání s ruským Petrohradem a až nyní konečně vše dospělo k dohodě všech stran. Sýkora už míří do KHL a těsně před svým odletem do Ruska poskytl exkluzivní rozhovor Sport.cz.

Článek

Jednání mezi vámi, Pardubicemi a Petrohradem je konečně u konce. Asi se vám dost ulevilo?

Určitě, ta jednání už trvala příliš dlouho. Konečně se mohu vrhnout do práce.

Jak zní dohoda s Petrohradem?

Domluvili jsme se na jeden rok. Bez jakékoli další opce, tu jsem ani nechtěl.

Už víte, jaké přesně úkoly od vás bude Petrohrad vyžadovat?

Ještě nejsme s Ivanem Zanattou (hlavní kouč Petrohradu, pozn. autora) přesně domluveni, to se bude řešit všechno až na místě. Jisté je, že bych měl být na stejné úrovni s asistentem Vladimirem Jurzinovem.

Co víte o kádru vašeho nového zaměstnavatele?

Petrohrad tradičně staví na kvalitních hokejistech. Některá jména jsou mi dobře známá, těžko posuzovat, jak to bude vypadat v sezóně. Nyní podepsal novou smlouvu Alexej Jašin, ale ještě může dojít k dalším změnám s ohledem na fakt, že nevyšel příchod Ilji Kovalčuka.

Ruská hvězda se nakonec dohodla na pokračování v New Jersey, nemrzí vás to?

Tak samozřejmě by to byla velká posila, ale zkrátka to nevyšlo. Přiznám se, že já jsem v jeho příchod příliš nevěřil, přestože ta nabídka od Petrohradu byla velmi lákavá.

Na druhou stranu Petrohrad ušetřil hromadu peněz, přijdou místo Kovalčuka jiné hvězdné posily?

Těžko říct. Možná už klub nové posily shánět nebude. Přece jen je momentálně v kádru šest pětek a spíše se bude hledat optimální sestava pro novou sezónu.

Právě dnes odlétáte do Petrohradu, jaký bude váš nejbližší program?

Teď budou v klubu dva dny probíhat lékařské prohlídky a fyzické testy. Poté odjedeme na osmidenní soustředění do Finska, následovat budou tréninky doma v Petrohradu. Naplánovaný je pak turnaj ve švýcarské Basileji a v září se klub pravděpodobně zúčastní i turnaje v Čerepovci.

Reklama

Související témata: