Hlavní obsah

Poklidné dopoledne pod Tatrami. A kontrola HC Lev všemocným googlem

POPRAD

Schválí, nebo neschválí? V prešovském kraji pod Tatrami mají jasno. HC Lev odejde se souhlasem od Slovenského hokejového svazu a bude moci hrát Kontinentální hokejovou ligu v Popradu. Ještě před rozhodnutím pochyboval v tomto městě málokdo. Stačilo hodinu naslouchat dopolednímu životu pod Vysokými Tatrami.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Zimní stadión v Popradu

Článek

Po deváté, čtyři hodiny po rozbřesku, když teploměr ukazoval slabých patnáct stupňů se deset hokejových nadšenců z místního klubu sešlo na zimním stadiónu. Dali po kávičce a náruživá debata začala. Jak jinak o Hradci, KHL a jeho účinkování na „jejich“ ledě.

„Rusové tady vykupují pozemky už dlouho. KHL se tady bude hrát, je to dobře, ale jestli to pomůže nám, to nevím,“ zamyslel se zase číšník z restaurace, která stojí poblíž hokejové haly. Pro jistotu vzal telefon a zkusil, jestli není něco nového. „Podívám se na google,“ pravil.

A recepční z Penziónu pod Lampášom? „Cože z takové dálky,“ ptá se, když neslyší mateřčtinu. „Co se tu má hrát KHL, tak jste slavní,“ odvětím. Neodpoví, jen se pousměje. Asi nejsem první cestovatel, který se zajímá o toto téma.

Mezitím Poprad bezstarostně plyne svým pravidelným tempem. Před halou se ohání krumpáči a lopatami na dvacet chlapů. Parkoviště je z poloviny zaplněné. Jsou mezi nimi i české poznávací značky. Ano, odpoledne má začít přípravný kemp, hráči se mají sejít. K tomu sem míří i jejich agenti. A údajně první trénink měl proběhnout už včera. Aby nebylo ale informací málo, Sovětskij Sport oznámil na svých stránách, že HC Lev bude 26. července hrát s Vítkovicemi kontrolní utkání. Že by dnes bylo 1. dubna?

Pokud v pondělí skutečně Lev dostane zelenou, tak je jisté, že v úterý se uskuteční briefing s trenérem klubu, který zatím oficiálně není znám. Následně by měl být k dispozici fototermín na první trénink klubu.  Ale to vše až po slovenském ANO.

Reklama

Související témata: