Hlavní obsah

Petrohrad vrací úder: I my nabídneme Kovalčukovi smlouvu na 17 let!

PETROHRAD

Když tým NHL New Jersey Devils nabídl útočníkovi Iljovi Kovalčukovi smlouvu na sedmnáct let za 102 miliónů dolarů, nejen hokejoví odborníci neskrývali údiv. Však také vedení NHL plánovaný kontrakt zatrhlo pro záměrné obcházení regulí o platovém stropu. Přesto se ruský kanonýr může extrémně dlouhé smlouvy přece jen dočkat. Ovšem v KHL. O jeho služby se totiž znovu uchází bohatý Petrohrad.

Foto: ČTK/AP

Ilja Kovalčuk zatím neví, zda bude moci pokračovat v New Jersey

Článek

"Když se Kovalčukovi tak líbí číslo 17, Petrohrad mu může rovněž nabídnout smlouvu na sedmnáct let," nechal se slyšet prezident ruského klubu Alexander Medveděv.

Sedmadvacetiletý Kovalčuk v poslední sezóně NHL odešel z Atlanty do New Jersey a s Devils se před deseti dny dohodl na astronomickém prodloužení smlouvy. Jenže NHL kontrakt neuznalo a o výsledku sporu bude v zámoří v nejbližší době rozhodovat nezávislý soudce.

"Místo toho, aby odpočíval a trénoval, musí čekat na soud. A výsledek může být nepředvídatelný," upozorňuje Medveděv. A doporučuje Kovačukovi, ať se raději vrátí domů a hraje Kontinentální ligu (KHL).  "Dáme do smlouvy klauzuli, že si může na konci kariéry vybrat, jestli bude pokračovat v Petrohradu, nebo bude hrát za náš tým veteránů ´Gazpromexport´," láká ruskou hvězdu.

O mistra světa z let 2008 a 2009 usiloval i další tým NHL Los Angeles Kings. Petrohrad jej přemlouvá už nějakou dobu, dokonce mu údajně nabízel 14 miliónů dolarů za sezónu. V nejbohatším ruském klubu hrají jiné bývalé hvězdy NHL Jevgenij Nabokov, Sergej Zubov, nebo Alexej Jašin. V kádru je i český útočník Petr Čajánek a od nové sezóny KHL bude jedním z asistentů Václav Sýkora.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.