Hlavní obsah

Omsk musí vydělat na Jágra a spol. Otevírá na Sibiři benzinku

PRAHA

Chtějí milióny, musí tedy vydělávat. To se týká i ruské Kontinentální hokejové ligy, kde ropné dolary nemají konce. Snad. Ale sehnat sponzora a mecenáše nejde vždy lusknutím prstu. Poznává to i Avangard Omsk, kde hraje česká trojice Jaromír Jágr, Roman Červenka a Martin Škoula. Klub proto vybuduje síť čerpacích stanic na LPG.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jaromír Jágr.

Článek

První benzinka by měla být otevřena už za pár týdnů, a to dokonce pod svoji vlastní značkou. Možná, že zde budou čerpat pohonné hmoty i samotní hokejisté. Nebudou muset totiž jezdit daleko. Základem celé sítě má být čerpací stanice přímo v blízkosti sportovního areálu v Omsku.

„Účelem vytvoření sítě stanic na zemní plyn je hledání finančních prostředků na údržbu klubu. Koneckonců najít sponzora není vždy snadné, zejména v Rusku,“ vyjádřil se generální manažer klubu Anatolij Bardin pro server bk55.ru.

Nejbohatší kluby v KHL dosahují rozpočtů, které se blíží miliardě korun. Hráči dostávají platy, které jsou srovnatelné s NHL. Jenže v Rusku hráči platí nesrovnatelně menší daně. Jaromír Jágr si měl v minulé sezóně vydělat sedm milionů dolarů. Jiří Hudler více než čtyři milióny.

Před pár týdny se Petrohradu upsal na šest let brankář Jevgenij Nabokov. Hovoří se o čtyřiadvaceti miliónech dolarů. Nevýhodou „evropské NHL“ ale je, že návštěvnost je čtvrtinová, tím pádem zisky od fanoušků nejsou takové. Ale finance jsou přesto na obrovské rozpočty třeba. Proto vznikají i čerpací stanice na Sibiři.

Reklama

Související témata: