Hlavní obsah

Hašek a Říha. Rozpačitá dvojice, která má v Rusku o čem přemýšlet

PRAHA

Velká pompa na začátku, která po pár týdnech dostává trhliny. To je synonymum pro Dominika Haška a výsledky Spartaku Moskva, jenž budí v Kontinentální lize rozpaky. Tým vedený trenérem Milošem Říhou prohrál sedm zápasů z devíti a český brankář se ve statistikách krčí v podpalubí mezi konkurencí. To samé platí o mužstvu, které po předních příčkách jen pošilhává.

Foto: Milan Syruček, ČTK

Brankář Spartaku Moskva Dominik Hašek

Článek

Naposledy Spartak prohrál 2:3 s Čerepovcem a Říha musel chladit žáhu. „Na hráčích jsem neviděl žádnou touhu bojovat o výsledek. Vyráběli jsme chyby jak na běžícím pásu, hráli jsme nedisciplinovaně, takhle se nedá vyhrát. K tomu naše přesilovky byly katastrofální. Výsledkem chaosu byl třetí gól v naší brance,“ nebral si servítky kouč.

Ty si nebere ani ruský Sport-Express, který vypustil úvahu, že českému trenérovi hrozí „vyhazov“. „Nemohu to potvrdit, ani vyvrátit. Nic o tom nevím," řekl ČTK mluvčí klubu Alexandr Malyšev.

A Hašek? Při pohledu na jeho čísla lze jen říci: Žádná sláva, majiteli dvou Stanley Cupů. Úspěšnost zákroků pod 89 procent a v průměru tři obdržené góly na utkání. Spartak má v tabulce inkasovaných branek číslo 28. Vždy chytal Hašek. Na zkušeného a téměř šestačtyřicetiletého gólmana cifra, která nebudí nejlepší dojem. „Haškův příchod byl pro KHL nepochybně plus, jenže legendární gólman střídá dobré okamžiky s těmi slabšími,“ napsala Gazeta.ru. Nelze než souhlasně kývnout. Jenže rub má i líc.

Hašek má po devíti zápasech ve Spartaku podobná čísla jako v Pardubicích

Stačí se podívat na hodnoty z minulé sezóny, kdy Dominátor chytal za Pardubice. Tam v prvních devíti utkáních inkasoval pětadvacetkrát. Tedy jen tří góly rozdílu. Je to hodně, je to málo, dají se obě soutěže změřit?

Spartak má z devíti klání dvě výhry. Pardubice měly šest vítězství. Hašek dostal v Rusku v jednom zápase pět branek, což je jeho největší letošní příděl. Loni si vysloužil na začátku nejvyšší české soutěže šestku od Kladna. „Špatný zápas,“ pronesl tehdy čtyřiačtyřicetiletý gólman.

Jak celá česká mise dopadla, víme - Východočeši slavili titul. Jak dopadne ruská letošní, nevíme. Každopádně je čas pro lepší výsledky, aby Říha nebyl bez práce a Hašek nepoznal tvrdost ruské lavičky.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.