Hlavní obsah

Trenér Říha dostal v KHL padáka, Hašek ve Spartaku osiřel

PRAHA/MOSKVA

Hokejisty Spartaku Moskva už nepovede český trenér Miloš Říha. Vedení klubu se dnes po neuspokojivých výsledcích v Kontinentální lize (KHL) rozhodlo kouče odvolat a mužstvo prozatím povedou generální manažer Andrej Jakovenko společně s Viktorem Pačkalinem a Alexandrem Titovem. Říha působil jako hlavní trenér Spartaku od prosince 2007, před letošní sezónou si do klubu přivedl i brankářskou legendu Dominika Haška.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejový trenér Miloš Říha.

Článek

"Abych byl upřímný, věřil jsem, že já budu ten poslední, kdo Spartak opustí. Je to pro mne hodně nepříjemná situace," cituje Miloše Říhu server sportbox.ru.

Spartak Moskva v posledním play-off překvapivě vyřadil konkurenční Dynamo Moskva a před letošní sezónou KHL měl klub vysoké ambice. Posílil se o několik hráčů a byl hlavní hvězdou přestupů celé soutěže, když trenér Říha dotáhl do konce příchod legendárního Dominika Haška, který vychytal titul Pardubicím v české extralize.

Jenže v letošní sezóně KHL Spartak vyhrál pouze tři ze dvanácti zápasů a momentálně je až na sedmnácté příčce celé ligy, poslední ve své divizi.

Ve Spartaku byl Říha velmi oblíbený, však mu také klub na svých oficiálních stránkách děkuje za odvedenou práci a označuje jej jako za jeden ze symbolů klubu posledních let. Připomíná i jeho úspěchy a přeje mu hodně úspěchů v další práci. Spekuluje se o tom, že by 51letý trenér přešel do Atlantu Mytišči.

"Ano, s vedením Atlantu jsem mluvil, ale zatím nic konkrétního říci nemohu," přiznal v rozhovoru pro Sportbox.ru Říha. Ten pro Atlant Mytišči, tehdy ještě klub s názvem Chimik Voskresensk, pracoval už v letech 2005 a 2006.

Reklama