Hlavní obsah

Nepřekonatelný Hašek pomohl nulou k vítězství Spartaku v derby

MOSKVA

Český gólman Dominik Hašek v prvním utkání Kontinentální hokejové ligy po reprezentační pauze zazářil. Pětačtyřicetiletá brankářská legenda potřetí v sezoně a podruhé v prosinci neinkasovala a pomohla k výhře Spartaku Moskva 3:0 v derby nad CSKA.

Foto: ČTK/AP

Brankář Spartaku Moskva Dominik Hašek vychytal již třetí nulu.

Článek

"Já jsem vždycky vítěz, vždycky jsem hrdina," řekl po utkání se smíchem Hašek. "První polovina zápasu proti CSKA nebyla jednoduchá, ale naštěstí jsme se vzpamatovali a vyhráli jsme," dodal.

Haška nepřekonal ani nikdo z kvarteta Čechů v dresu armádního klubu. Obránci Karel Pilař, Petr Čáslava a útočníci Tomáš Netík a Jan Marek se do statistik zápasu zapsali pouze vyloučením. Nejproduktivnější hráč týmu Marek byl ve druhé třetině účastníkem strkanice, do níž se zapojil i Čáslava a dostal za pěstní souboj se Selezněvem pětiminutový trest.

Spartak si dnešním vítězstvím pojistil osmé místo v tabulce východní části ligy. Před devátým Nižným Novgorodem má náskok čtyř bodů, ovšem Torpedo odehrálo o čtyři zápasy méně.

Naopak CSKA na desáté pozici ztrácí už třináct bodů. Jeho šance na play off jsou tak mizivé, což si uvědomuje i trenér Sergej Němčinov. "Blíží se nule. Ale naděje stále žije, takže musíme vyhrát každý zápas," uvedl bývalý hráč NHL, jenž naznačil, že se chystají změny v kádru. "Bez gólů se nedá vyhrát. Útok nehrál dobře, asi je čas na to přijmout opatření a někoho propustit," řekl Němčinov.

Tradiční derby provázela bezprecedentní bezpečností opatření. Kolem haly v Sokolnikách vytvořila podle serveru gazeta.ru policie trojitý kruh a u vchodu byly nainstalovány turnikety.

Generální manažer a trenér Spartaku Andrej Jakovenko ještě před zápasem potvrdil, že trenér Igor Pavlov, jenž byl před třemi týdny poslán na zdravotní dovolenou, se už na lavičku nevrátí a bude pracovat jako skaut pro Evropu a zámoří. Mužstvo tak stále povede Jakovenko, jenž nevyloučil, že v případě nalezení vhodného kandidáta svou pozici ještě do konce sezony opustí.

Kontinentální hokejová liga:
Spartak Moskva - CSKA Moskva 3:0 (29. Selezněv, 32. Siďjakin, 54. Kňazev).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.