Hlavní obsah

Hokejisté Omsku i díky českému útoku vyhráli základní část KHL

MOSKVA

Hokejisté Omsku vyhráli v KHL posedmnácté za sebou a zároveň si zajistili vítězství v základní části soutěže. Na Avangard dnes nestačil Nižnij Novgorod, který doma s rozjetým týmem prohrál 1:3.

Foto: www.hawk.ru

Brendan Bell (vlevo) a Roman Červenka slaví gól se spoluhráči z Omsku.

Článek

Na výhře měl podíl i český útok Jaromír Jágr, Roman Červenka, Petr Vampola, jehož každý člen si připsal po jedné asistenci. Před posledním hracím dnem KHL v neděli si Omsk vybudoval nedostižný šestibodový náskok před nejbližším pronásledovatelem Ufou, a bude tak mít po celou dobu play off výhodu domácího prostředí.

Po dnešku je jasná šestnáctka pro vyřazovací část. Jako poslední si účast v bojích o Gagarinův pohár zajistilo Dinamo Minsk pod vedením českého kouče Marka Sýkory, jež zdolalo 3:1 právě Ufu. Běloruský tým se tak může těšit na sérii s Jaroslavlí, kterou trénuje jiný zkušený Čech Vladimír Vůjtek.

Střelnici si otevřeli hráči Čerepovce, kteří deklasovali 10:1 Jekatěrinburg. Jednou se v dresu vítězů trefili obránce Ondřej Němec a útočník Josef Straka. Severstal čekají v osmifinále play off svěřenci Miloše Říhy Atlant Mytišči, kteří i díky gólu a asistenci Jana Bulise porazili 3:2 Chanty Mansijsk.

Mezi střelce se zapsali také Karel Rachůnek s Josefem Vašíčkem z Jaroslavle při výhře 5:3 nad Astanou a Petr Čajánek s Petrem Průchou, kteří pomohli k vítězství 5:3 nad Nižněkamskem. Pro Průchu to bylo první gól v desátém zápase za SKA po příchodu ze zámoří. Branku Petrohradu hájil Jakub Štěpánek.

Kontinentální hokejová liga:
Čerepovec - Jekatěrinburg 10:1 (za domácí Straka 1+1, Němec 1+0), Jaroslavl - Barys Astana 5:3 (Rachůnek 1+1, Vašíček 1+0 - Kašpar 0+1), Nižnij Novgorod - Omsk 1:3 (za hosty Jágr, Červenka, Vampola všichni 0+1), Petrohrad - Nižněkamsk 5:3 (za domácí Čajánek 1+1, Průcha 1+0), Viťaz Čechov - Novosibirsk 3:1, Atlant Mytišči - Chanty Mansijsk 3:2 po sam. nájezdech (za domácí Bulis 1+1, Irgl 0+1), CSKA Moskva - Čeljabinsk 2:4, Dynamo Moskva - Chabarovsk 3:1, Spartak Moskva - Kazaň 1:4, Dinamo Minsk - Ufa 3:1, Dinamo Riga - Magnitogorsk 3:1.

Reklama

Související témata: