Hlavní obsah

Jágrův Omsk selhal, opět doma prohrál s Magnitogorskem

PRAHA

Útočné duo Jágr a Červenka bylo roztrženo. Ale ani tato alchymie nepomohla k výhře Avangardu Omsk. Ten prohrál i ve druhém čtvrtfinálovém utkání KHL. Tentokrát vyhrál Metallurg Magnitogorsk 4:3 v prodloužení a hosté vedou v sérii 2:0 na zápasy. A to i přesto, že za ně dnes nenastoupil Tomáš Rolinek. Toho na konci minulého klání trefil puk do nohy a zdravotní stav mu neumožnil v pátek hrát.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr z Omsku před brankou Magnitogorsku.

Článek

Chtěli napravit zklamání z prvního utkání. Po prvních dvaceti minutách mohli být domácí spokojení. Ve čtvrté minutě Pjerežogin a o tři minuty později Červenka se zapsali mezi skórující. Nejlepší střelec základní části KHL si připsal první bod v utkání, přihrával Škoula.

Avangard na soupeře nastoupil s velkým odhodláním, ale jeho snažení z ničeho nic ukončil Čistov, Magnitogorsk snížil na 2:1.

Do statistik se v první dvacetiminutovce zapsal i Jágr, byl vyloučen za sekání. Ale výrok sudích se mu nezamlouval, na lavici hanby jen mávl znechuceně rukou.

Kontiola vyrovnal dvě minuty před koncem třetí třetiny

Náladu mu nevylepšila ani druhá třetina. „68“ byla na ledě, když Kaigorodov srovnal na 2:2. Hosté prohrávali 0:2, ale to už neplatilo. V této části hry byl Magnitogorsk lepší. Avangard uvadal a mohl být rád, že po čtyřiceti minutách uhrál nerozhodný stav. Osmnáct výher v řadě v základní části a suverénní jízda už tak zůstala jen vzpomínkou. Domácí před svými fanoušky v play-off nepředvádějí oslnivé výkony.

Úvod třetí části si ale deset tisíc diváků užilo. Po pětadvaceti sekundách poslal do vedení domácí Averin, asistoval Červenka. Jenže vítězná pouť dostala trhlinu. V čase 58:03 bylo opět srovnáno, Kontiola zmrazil omské příznivce v hledišti a český forvard Vampola mohl oba góly sledovat jen ze střídačky, v poslední části už do utkání nezasáhl.

Hlavní byl ale zápas, ten pokračoval dále v prodloužení. Ne však dlouho. Necelé čtyři minuty stačily, aby se radovalo stejné mužstvo jako ve středu. Magnitogorsk dvakrát srazil Avangard na jeho vlastním ledě.

Druhé čtvrtfinále Kontinentální ligy
Avangard Omsk - Metallurg Magnitogorsk 3:4 ppon-line
Branky: 4. Pjerežogin, 7. Červenka, 41. Averin - 13. Čistov, 27. Kaigorodov, 58. Kontiola, 64. Aaltonen. (za domácí Červenka 1+1, Škoula 0+1). Stav série 0:2.
Ak Bars Kazaň - Salavat Julajev Ufa 1:3
Branky: 44. Nikulin - 40. Svitov, 52. Ščastlivyj, 55. Zinovjev. Stav série 0:2.

Reklama

Související témata: