Hlavní obsah

Byl bych strašně rád, kdyby mě v Omsku trénoval Růžička, prohlásil Červenka

PRAHA

Opět společně na jedné střídačce by se mohli od nové sezóny KHL sejít útočník Roman Červenka a trenér Vladimír Růžička. Zatímco Červenka se v Omsku během své první sezóny v zahraničí zařadil mezi klíčové postavy týmu a má ještě i pro následující ročník platnou smlouvu, Růžička obdržel od vedení Avangardu nabídku tříletého kontraktu, nad nímž - jak sám přiznal - nyní váhá a zvažuje odchod ze Slavie.

Článek

Růžička by při případném souhlasu a převzetí týmu opět vedl Červenku, s nímž prožil mnoho bitev ve Slavii, ale také radost z překvapivého titulu mistrů světa před rokem na šampionátu v Německu. "Dostalo se to ke mně a vím o tom, i když přímo s Vláďou jsem nemluvil a nevím, v jaké fázi jednání je, takže k tomu nemohu zase tolik říct," uvedl Červenka v rozhovoru s novináři v Praze.

Sám by však Růžičkův souhlas s tříletou smlouvou a jeho následný přesun na Sibiř vřele uvítal. "Byl bych samozřejmě strašně rád, kdyby tam trénoval a mohl bych pod ním zase hrát, ale záleží asi na více věcech," podotkl Červenka. A co by od něho Růžička slyšel, kdyby mu při svém rozhodování zavolal? "Určitě bych mu řekl, ať hned jde," prohlásil s úsměvem Červenka.

Růžičkův příchod do Avangardu by navíc mohl v klubu udržet i jednu z největších hvězd celé soutěže Jaromíra Jágra. Ten by podle spekulací mohl klub kvůli konfliktům s finským koučem Raimem Summanenem opustit. "Na Omsk jako takový bych mu nemohl říct žádné špatné věci. Byl jsem tam absolutně spokojený a vše klapalo, jak mělo. Ať už se to týkalo soukromých záležitostí nebo věcí kolem hokeje, vše bylo na hodně vysoké úrovni. Vláďovi by se tam mohlo líbit," věřil Červenka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.