Hlavní obsah

Nováček KHL HC Lev nemá stále vázaného ani jediného hráče

POPRAD

Nováček Kontinentální hokejové ligy (KHL) HC Lev nemá stále smluvně vázaného žádného hráče. Na čtvrteční tiskové konferenci v Popradě to uvedl trenér mužstva Radim Rulík. „Oslovili jsme 35 až 40 hráčů. Oslovení byli ti, kteří mohou v sezóně podat více než stoprocentní výkon. Mohl bych hovořit o jménech hráčů, které jsme oslovili, ale protože žádný z nich ještě smlouvu nepodepsal, nebudu se k tomu vyjadřovat,“ uvedl Rulík.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Zimní stadión v Popradu, tady bude hrát HC Lev

Článek

HC Lev by měl zahájit přípravu 20. července. Sportovní ředitel klubu Sergej Sošnikov uvedl, že v Popradě bude působit také mládežnický klub Tatranští vlci, jehož trenérem bude Aleš Totter. „Mužstvo bude složené z československých hráčů, kterých bude možné postupně zapracovat do prvního týmu,“ řekl Sošnikov. Totter v minulosti trénoval v Jihlavě a působil také v zámoří.

Zástupce klubu Roman Slavčev již dříve uvedl, že základem prvního týmu budou rovněž hráči ze Slovenska a Česka, ale rádi přivítají také zahraniční hokejisty, kteří zatraktivní zápasy pro diváky. Rozpočet klubu HC Lev činí 12 až 13 milionů eur (288 až 312 milionů Kč).

V současnosti je rozpočet pokrytý sponzory na 80 procent. Po loňském neúspěšném pokusu proniknout do KHL bude HV Lev v sezóně 2011/2012 startovat v Bobrovově divizi společně s moskevskými týmy Dynamo, CSKA a Spartak, Dinamem Riga a SKA Petrohrad.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.