Hlavní obsah

Ve dvaceti bylo pro Netíka Rusko tabu. Teď obléká dres nováčka KHL

PRAHA

Praha, Moskva, Poprad. Tři města, která jsou pro hokejistu Tomáše Netíka klíčová. Z pražské Sparty a extraligy odešel do moskevského CSKA, kde v uplynulém ročníku okusil Kontinentální ligu. Nyní mění klub, ale soutěž zůstává. Devětadvacetiletý útočník zahnízdil ve slovenském Popradu u Lvů, nováčka KHL. "Je tu nádherné prostředí, když vznikly podmínky pro KHL na Slovensku, tak jsem o nabídce hodně přemýšlel," řekl pro klubové stránky český forvard.

Foto: www.hclev.eu

Tomáš Netík po prvním tréninku v dresu HC Lev.

Článek

Tomáši, loni se HC Lev nedostal do Kontinentální ligy, sledoval jste vývoj okolo něj? Sledoval jsem to, měl jsem v přípravném kempu hodně kamarádů, také já jsem minulý rok šel do KHL. Pro všechny bylo velké překvapení, jak vše dopadlo.

O rok později je situace odlišná, co pro vás znamená, že jste součástí týmu, který má před sebou historicky první sezónu? Je to pro mě obrovská výzva. Lev je prvním klubem KHL mimo bývalých republik Sovětského svazu. Po nevydařené sezóně v CSKA chci všem dokázat, že mám kvalitu. Mám motivaci, je to zkrátka druhá nejkvalitnější soutěž na světě.

Napadlo vás, že někdy skončíte v mužstvu na Slovensku? Když jsem měl dvacet, tak jsem ani nepředpokládal, že skončím v Rusku, to ještě KHL neexistovala. V hokeji se nedá předvídat.

Co říkáte po prvních dnech v Popradu? Je tu nádherné prostředí, takže když vznikly podmínky pro KHL na Slovensku, tak jsem o nabídce hodně přemýšlel. Chtěl bych, aby náš tým byl co nejlepší. Musíme vytvořit dobrý kolektiv a snažit se hrát co nejlépe.

Mužstvo vede trenér Radim Rulík, což pro vás není žádná novinka, že? Známe se. Trénoval mě už v národním týmu a v Karlových Varech, kde jsem ve dvaceti odehrál dobrou sezónu.

Co rodina a kamarádi, že jste zvolil Poprad, budou za vámi jezdit? Zájem byl velký. Mám to blízko domů, rodina se na mě bude jezdit dívat, to jsem rád. Tohle souvisí i s psychikou. Pokud se cítím dobře v osobním životě, jsem spokojený a podávám lepší výkony.

Reklama

Související témata: