Hlavní obsah

Dokud Čechov nevyloučí, budou pořád angažovat takové debily, zlobí se v Rusku

MOSKVA/PRAHA

Další exces předvedli v Kontinentální lize (KHL) hokejisté Viťjazu Čechov. V závěrečných minutách sobotního utkání s Traktorem Čeljabinsk prohrávali s hostujícím týmem 1:5, a to byl pro některé hráče domácího týmu příliš velký nápor na nervovou soustavu. Především zámořští bitkaři neudrželi emoce a hledali si na ledě oběti pro své zvrhlé choutky.

Foto: www.khl.ru

Hokejový bitkař ve službách Čechova Kip Brennan

Článek

Vše odstartoval podlý útok Jablonskiho na Rjazanceva, když Kanaďan bez varování praštil soupeře během hry pěstí do hlavy. Hráč Čeljabinsku musel nakonec do nemocnice s podezřením na otřes mozku. Další kanadský primitiv v kádru Čechova Brennan pak začal nahánět jednoho soupeře za druhým a neváhal při tom dokonce udeřit ani rozhodčí!

"Měli jsme od trenéra jasné pokyny: snažit se vyhýbat bitkařům Čechova a nepouštět se s nimi do žádných konfliktů. Jenže už na vhazování mi Brennan řekl, že se chce prát. Řekl jsem, že nechci, ale on odpověděl, že budu muset," poodhalil chování hráčů Čechova útočník Čeljabinsku Alexander Buturlin.

Nešetřili se ani bývalí spoluhráči

Na brankáře Garnetta se zase vrhl jeho protivník z brankoviště Dalton. Gólman Čeljabinsku odchovaný v zámoří si však nenechal nic líbit, a Dalton si ze souboje odnesl krvavý šrám na čele. Zahanbit se nenechal ani jeho spoluhráč Plaksin, jenž zneutralizoval Korovkina.

Pikantní na tom bylo, že oba byli ještě před rokem spoluhráči v Čeljabinsku. "Nikdy jsme spolu neměli problém. Ale při té masové bitce jsme na sebe najednou narazili. Ostatně je to jeho styl hry - je to největší provokatér v lize," nebral si servítky Konstantin Plaksin.

Hokejoví bitkaři ve službách Čechova Jeremy Jablonski a Kip Brennanfoto: www.khl.ru

"Čechov prohrával 1:5, takže se dalo čekat, že se něco semele. Bylo jasné, že v tu chvíli ti, co neumějí hrát hokej, budou chtít předvést svou vlastní show," komentoval dění generální manažer Čeljabinsku Jevgenij Cybuk. "Už je na čase, aby nepykali jen hráči, ale byl potrestán i klub. Protože jinak sem budou ze zámoří pořád vozit takovéhle debily!" nebral si servítky.

"Naši zámořští hráči bohužel neudrželi emoce," snažil se zmírnit zlobu snášející se na jeho klub trenér Čechova Andrej Nazarov. A vyjádřil radost nad tím, že Rjazancev neutrpěl vážné zranění, ale.. "Škoda, že média nevěnují takovou pozornost i tomu, když se děje příkoří nám. Není to tak dávno, co po hrubém faulu utrpěl otřes mozku náš obránce Troščinskij a nikoho to příliš nezajímalo," postěžoval si zároveň.

Prohřešky bitkařů už řešila ve zkráceném řízení disciplinárka ligy. Jablonski dostal zákaz startu na 8 utkání, Brennan má stop na 12 zápasů. To však Čeljabinsku nestačí. "Zákrok Jablonskiho na Rjazanceva je bezprecedentní záležitost. Musí dostat distanc do konce sezóny," hřímá Cybuk.

Reklama