Hlavní obsah

Hokejisté Lva zřejmě nebudou hrát KHL v pražské O2 Areně

Praha

Hokejisté pražského Lva, který bude v příští sezóně hrát v Kontinentální lize, podle všeho nebudou jako domácí zápasové prostředí využívat O2 Arenu. Zástupci klubu, který se do Prahy přestěhoval z Popradu, se nedohodli na úterním jednání na spolupráci.

Foto: Fotobanka Profimedia

O2 Arena v pražské Libni.

Článek

"Za stávajícího stavu je na 99 procent, že HC Lev u nás hrát nebude," uvedl Richard Benýšek, předseda představenstva Bestsportu, která arénu provozuje. Důvodem, proč nedošlo k dohodě, je cena za pronájem. "Ceny, které HC Lev navrhuje, by pro nás byly ztrátové," řekl Benýšek.

Zástupci hokejového klubu nechtějí momentálně jednání komentovat. Lev nemá od vedení KHL udělenu licenci na nadcházející sezónu, proto nekomentuje ani informace o hráčích, kteří by měli v týmu působit. Prakticky jisté ale například je, že mužstvo budou trénovat Josef Jandač a Jiří Kalous.

Lev měl v O2 Areně hrát pouze soutěžní zápasy, trénovat měl na ledě Sparty v Tipsport areně v Holešovicích, kde by nyní teoreticky mohl hrát i KHL. Šéf Sparty Antonín Charouz již v minulosti uvedl, že si tento stav dovede představit.

Reklama