Hlavní obsah

Poslední návrh od vedení NHL byl podvod, říká naštvaný Ovečkin

Moskva

Šéfové NHL podvedli při prezentaci nové kolektivní smlouvy fanoušky. Přelstili i novináře, když tvrdili, že chtějí zachránit sezónu. Nic nového a zajímavého pro hráče ve smlouvě není. Řekl to Alexandr Ovečkin po sobotním utkání KHL. "Je to pořád to samé, jen jinak napsané," uvedla naštvaně hvězda Washingtonu, momentálně v dresu Dynama Moskva.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Hvězdný Alexandr Ovečkin válí v době výluky v NHL v moskevském Dynamu.

Článek

"Vedení soutěže svým návrhem dalo všem naději, ve skutečnosti jde ale o podvod. Snaží se ukázat, že na tom pracují a chtějí zachránit sezónu. Nenabídli však nic nového, je to pořád to samé, jen jinak napsané" sdělil Ovečkin ruské televizi.

"(Komisionář NHL) Gary Bettman je pod velkým tlakem médií a hokejové veřejnosti. Snaží se sám ochránit před kritikou. Proto přišel s touhle nabídkou, která je podle něj dobrá. Ale pro koho je? Jen pro něj," dodal dvojnásobný mistr světa.

Vedení NHL naposledy jednalo s hráčskou asociací ve čtvrtek. NHLPA nepřistoupila na návrh šestiletého kontraktu s rozdělením výnosů rovným poměrem. Přišla s vlastní podobou smlouvy, Bettman však všechny tři navrhované varianty odmítl.

Pokud vedení zámořské soutěže bude stále usilovat o snížení hráčských platů, někteří ruští hokejisté podle Ovečkina nejspíš zůstanou v KHL.

Reklama

Související témata: