Hlavní obsah

Vondrkovi se v Bratislavě daří. Elitní střelec Slovanu v KHL už se těší na Karjala Cup

Útočníkovi Michalu Vondrkovi (30) se daří v dresu nováčka Kontinentální hokejové ligy (KHL) Slovanu Bratislava, což mu vyneslo i nominaci na reprezentační turnaj Karjala. Český útočník patří se šesti brankami a devíti asistencemi mezi elitní střelce Slovanu, který se momentálně drží v západní konferenci na sedmém místě zajišťujícím postup do play-off. "Jsem tady velice spokojený," pochvaloval si Vondrka v rozhovoru pro Sport.cz po vítězném domácím utkání proti Novosibirsku.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Michal Vondrka si působení ve Slovanu užívá.

Článek

Jak jste přijal zprávu o nominaci na nadcházející turnaj Karjala?

„Pozvánka do národního týmu mě samozřejmě potěšila. Každá pozvánka do nároďáku je pocta."

Počítal jste s nominací v čase, kdy hrají v Evropě hráči z NHL?

„Snažím se plnit svou práci tady v klubu a doufám, že se mi to zatím daří. Říkal jsem si, že buď ta pozvánka přijde, nebo ne. Věděl jsem, že jak je lockout, tak je tady spousta hráčů z NHL. Pozvánku jsem dostal a jsem tomu moc rád."

Jak jste spokojený s působením ve Slovanu Bratislava, pro něhož je to první sezóna v KHL?

„Jsem velice spokojený. Zatím se nám daří a plníme plány možná na sto procent. Jsem spokojený, jak herně, tak i po životní stránce. Kluci, kabina, všechno kolem je perfektní."

Těšíte se do Prahy na sobotní utkání proti Lvu?

„Samozřejmě. Bude to něco podobného, jako derby, kterých jsem zažil spoustu. V hledišti bude narváno, takže se hodně těším."

Očekáváte v Praze podporu fanoušků ze Slovenska?

„Slyšel jsem, že chtějí přijet. Když přijedou tak to bude perfektní. Divácká kulisa je v Bratislavě úplně neuvěřitelná. Myslím, že se tomu pražská kulisa na utkáních Lva nemůže vyrovnat."

Zmínil jste se o tom, že jste v Bratislavě spokojený i po životní stránce. Pokud vím, čekáte potomka.

„Ano, s přítelkyní Veronikou čekáme v prosinci miminko."

Reklama

Související témata: