Hlavní obsah

Obránce Višňovský odehraje další zápas KHL proti Čeljabinsku

Bratislava

Obránce Slovanu Bratislava Ľubomír Višňovský (36) odehraje úterní domácí utkání Kontinentální hokejové ligy (KHL) proti Traktoru Čeljabinsk. Višňovský oznámil svému klubu New York Islanders, že navzdory končícímu lockoutu by rád dohrál sezónu ve Slovanu.

Foto: Jan Koller, ČTK

Slovenský hokejista Ľubomír Višňovský.

Článek

Server pluska.sk v pondělí uvedl, že odpověď ze zámoří ještě zkušený hráč nedostal, proti Čeljabinsku ale chce nastoupit. „V noci jsem telefonoval s agentem, ten mluvil s generálním manažerem New York Islanders a všechno mu vysvětlil. I když jsem zatím odpověď neobdržel, mám jasno, co udělám. Zůstávám ve Slovanu a v úterý nastoupím proti Čeljabinsku," uvedl Višňovský.

Elitní obránce Slovanu po nedělním utkání proti Magnitogorsku řekl: „Mám nabídku od vedení Slovanu, abych zůstal do konce sezóny." Višňovský připustil, že tuto nabídku zvažuje. „Vážně uvažuji, že zůstanu ve Slovanu. Je to radost hrát před takovým publikem. Sžil jsem se s týmem a přemýšlím o tom, že bych to tady dobojoval. Potřebuji však souhlas Islanders, protože mám platný kontrakt," dodal po nedělním utkání.

Bratislavští diváci se po nedělním utkání loučili s obránci Višňovským a Andrejem Sekerou. „Když křičeli mé jméno, měl jsem slzy v očích. Bylo to hodně emotivní a nelituji ani jediné minuty, kterou jsem strávil na bratislavském ledě," přiznal Višňovský. V návalu emocí vyhodili oba hráči své dresy do hlediště. „Pokud tu zůstanu, budu muset sehnat nový," dodal s úsměvem Višňovský.

Sekera už v pondělí balil výstroj a ve středu se vrací do Buffala. „Mám kontrakt ještě na dva roky. NHL je nejkvalitnější liga, já jsem ještě mladý a chci hrát na nejvyšší úrovni," konstatoval.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.