Hlavní obsah

Čada se i v průběhu play-off bude holit. Abych byl za seriózního, žertuje kouč Slovanu

Bratislava

Hokejisté Slovanu Bratislava vstoupí ve středu v moskevských Lužnikách do play-off Kontinentální ligy proti tamnímu Dynamu. Favorit je v této dvojici jasný, ale slovenský nováček KHL chce loňského vítěze Gagarinova poháru překvapit. "Zkusíme uspět hned v prvním utkání," říká český trenér Slovanu Rostislav Čada.

Foto: Sport.cz

Češi ve službách hokejového Slovanu Bratislava. Vlevo útočník Michal Vondrka, vedle něho kouč mužstva Rostislav Čada, v utkání KHL proti Ufě.

Článek

Osmapadesátiletý kouč si přeje, aby se v utkáních proti Dynamu dostal Slovan do vedení. „Sebevědomí ruských hráčů by tím hodně utrpělo. Mám zkušenosti s tím, že není natolik vysoké, jako to vypadá z tribun. Pokud se jim na ledě daří, jsou schopni velkých věcí. Pokud jim to ale nejde podle představ, jsou psychicky na dně," uvedl Čada pro server pluska.sk

Čada upozornil, že Dynamo Moskva má kvalitní kádr i po návratu Ovečkina a dalších hráčů do zámořské NHL. „Hrají rychlý a agresivní hokej. Vždyť minulý rok vyhráli Gagarinův pohár," připomněl. Slovan chce proti Dynamu uspět nadšením a bojovností. Čada poukázal na fakt, že v základní části KHL hrál Slovan s Dynamem dvě vyrovnané partie a prohrál jen těsně.

Český trenér se nepřidá k tradičnímu rituálu hráčů a i v play-off bude se pravidelně holit. „Budu muset požádat hráče o výjimku. Někdo musí zůstat seriózní. Nevím, zda se mi to někdy směrem k rozhodčím povede," dodal s úsměvem Čada.

Reklama