Hlavní obsah

CSKA - Lev 3:2 PPStav série 1:0Lev zle trápil favorizovaný CSKA, doplatil však na vyloučení a prohrál v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Radulov 1 : 0
25. Vrána 1 : 1
47. Kvaša 2 : 1
56. Řepík 2 : 2
75. Rylov 3 : 2
Záznam online reportáže

Moskva/Praha
Aktualizováno

Rvali se srdnatě, s favoritem odehráli naprosto vyrovnanou partii a dlouho dokonce pomýšleli na výhru, nakonec se ale hokejistům pražského Lva stala osudnou hra v oslabení. CSKA Moskva v úvodním duelu osmifinálové série play-off Kontinentální ligy zvítězil 3:2 po prodloužení, když všechny své góly vstřelil v přesilových hrách. Ten vítězný zaznamenal v 75. minutě obránce Rylov.

Foto: levpraha.cz

Hokejisté Lva Praha úvodní duel prohráli v prodloužení.

Článek

Už před odletem do Moskvy kouč Lva Václav Sýkora prohlašoval, že by si ze dvou zápasů na ledě favorita rád odvezl jednu výhru. A jeho svěřenci první duel, který na vlastní oči sledoval i prezident Mezinárodní hokejové federace René Fasel, nezačali špatně. Na bývalý armádní klub vyrukovali s aktivním bruslením a rychlým přístupem v defenzivě, a tak se očekávaný úvodní tlak domácích nedostavil.

Do tempa však CSKA dostala první přesilovka. Při vyloučení Řepíka našel Alexandr Radulov svého staršího bratra Igora, jenž střelou zblízka otevřel skóre. Byl to však právě Igor Radulov, který na konci první a začátku druhé třetiny svůj tým dvěma nedovolenými zákroky oslabil a druhou početní výhodou už Lev nepohrdl.

Při závaru před slovenským brankářem Staňou našel Řepík Vránu, který neměl sebemenší problém trefit zcela prázdnou klec. Hosty vyrovnání povzbudilo, následné dvě minuty nepustili moskevský celek z obranného pásma, kýženého druhého gólu se ale nedočkali.

Řepík se vykoupil a vystřelil prodloužení

A přesilové hry určovaly ráz utkání i nadále. Ve 48. minutě pálil při dalším Řepíkově trestu od modré Sprukts, Pöpperle sice jeho pokus vyrazil, kotouč si ale nešťastně srazil bruslemi do vlastní sítě obránce Oystrick. V téže minutě navíc na gólmana Lva upaloval sám Alexandr Radulov, jeho zakončení á la Forsberg však Pöpperle ztlumil na svém levém betonu.

Lev se však rval dál a necelé čtyři minuty před třetí sirénou se ze svých dvou trestů vykoupil Řepík a přesnou střelou k tyči poslal zápas do prodloužení. V jeho začátku mohl hostům zajistit první výhru kapitán Novotný, z bezprostřední blízkosti ale branku minul. Lev vzápětí sice přečkal jedno oslabení, v tom dalším ale po přihrávce Alexandra Radulova rozhodl Rylov.

Druhý duel série hrané na čtyři vítězné zápasy je na programu ve čtvrtek, znovu od 16:30 SEČ v Moskvě.

Play off Kontinentální hokejové ligy - osmifinále:
Západní konference - 1. zápas:
CSKA Moskva - Lev Praha 3:2 v prodl. (1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 12. I. Radulov (A. Radulov, Rylov), 47. Kvaša (Denisov, Morrisonn), 75. Rylov (A. Radulov) - 25. Vrána (Řepík, Birner), 56. Řepík (Birner, Oystrick). Rozhodčí: Odinš (Lot.), Rönn (Fin.) - Balodis (Lot.), Dědulja (Běl.). Vyloučení: 4:6, navíc Davis - Hossa oba 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 3219. Stav série: 1:0.
CSKA: Staňa - Rylov, Rjasenskij, Denisov, Morrisonn, D. Markov, Ožiganov, Kondratěv, Marčenko - Persson, A. Radulov, I. Radulov - Širokov, Grigorenko, Kvaša - Žarkov, Sprukts, Davis - Monja, Prochorkin, Ljubimov. Trenér: Vjačeslav Bucajev.
Lev Praha: Pöpperle - Nakládal, Oystrick, Němec, Lepistö, Mikúš, Mäenpää, Krejčík - Klepiš, Novotný, Danielssson - Řepík, Vrána, Birner - Hossa, Surový, Cipulis - Sekáč, Karamnov, T. Rachůnek - Cingel. Trenér: Václav Sýkora.

Reklama