Hlavní obsah

Ukázali jsme se, že se s CSKA dá v klidu hrát, řekl Birner

Moskva

Druhá formace Lva Praha Michal Řepík, Petr Vrána a Michal Birner se postarala o obě branky hokejistů Lva Praha na ledě CSKA Moskva, ale porážce 2:3 v prodloužení v úvodním utkání osmifinálové série play off KHL nezabránila. Podle Birnera, který asistoval u tref Vrány i Řepíka, si ale český nováček soutěže dokázal, že s favorizovaným soupeřem mlže hrát vyrovnanou sérii. Jen se musí vyvarovat zbytečných faulů.

Foto: Petr Horník, Právo

Michal Birner

Článek

Vránův útok našel recept na defenzivu CSKA, která byla v základní části s pouhými 109 inkasovanými góly nejlepší v celé KHL. Slovenský gólman Rastislav Staňa navíc s průměrem 1,76 obdržené branky ovládl statistiky a s úspěšností zákroků 93,4 byl třetí.

"Nešlo ani tak o to, jak překonat Staňu, ale oni spíš celkově hrají výborně jako tým. Nedostávají moc gólů, mají výbornou přesilovku i oslabení. Ale my jsme si dneska ukázali, že se s nimi dá úplně v klidu hrát," řekl novinářům Birner. "Není se čeho bát. Když nebudeme dělat zbytečné fauly, tak si myslím, že můžeme v této sérii něco dokázat."

Lev inkasoval všechny tři dnešní góly v oslabení a výtky k dnešnímu vystoupení od trenéra Václava Sýkory slyšeli hráči v kabině právě na toto téma. "Řekli jsme si, že nemůžeme udělat tolik faulů v útočném pásmu. Toho se musíme vyvarovat. Když už musíme udělat faul, tak když je někdo ve vyložené šanci. Nebo ať je to aspoň bolí, ale nesmíme udělat tak zbytečné fauly jako dneska," navázal Birner.

Hlavní hvězda CSKA Alexandr Radulov v zápase neproměnil několik šanci, ale dvěma ideálními přihrávkami zařídil první trefu bratra Igora a pak vítěznou trefu Jakova Rylova. "Je to výjimečný hráč, ale spíš jsme udělali v těch oslabeních takové zbytečné chyby. Nebylo to tak, že on by vymyslel vyloženě něco geniálního. Zbytečně moc jsme koukali na puk a na něj a nehlídali jsme si hráče za zády," podotkl Birner.

Zápas se prý podle něj příliš nelišil od duelů v základní části. "Nepřišlo mi to jiné. Tady je to jen o tom, že každá chyba pak mrzí víc, protože každá maličkost rozhoduje. Ale nepřišlo mi, že by hra měla nějaké větší tempo," dodal Birner.

Reklama

Související témata: