Hlavní obsah

Lev - CSKA 1:2Stav série 0:4Premiéra Lva v KHL končí v osmifinále, CSKA mu nepovolil ani jednu výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Radulov 0 : 1
22. Širokov 0 : 2
26. Mäenpää 1 : 2
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Ani na čtvrtý pokus nenašli hokejisté Lva recept na moskevský CSKA a sérii 1. kola play-off Kontinentální ligy tak prohráli v nejkratším možném termínu 0:4 na zápasy. V tom pondělním Pražané padli po boji 1:2, když obě branky hostů připravila jejich největší hvězda Alexandr Radulov. Svěřenci kouče Václava Sýkory tak ve své první sezóně v KHL končí v osmifinále.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zklamaní hráči pražského Lva Nicklas Danielsson (vpředu) a Jakub Klepiš po prohraném utkání a vyřazení z play-off KHL.

Článek
Fotogalerie

Domácí nezačali vůbec zle, na svého soupeře vyrukovali aktivně a hned v sedmé minutě se do dvou nadějných příležitostí dostal Niživijs. Ještě větší možnost k otevření skóre měl záhy další Lotyš v kádru Lva Cipulis, v samostatném úniku však trefil jen slovenského gólmana Staňu.

Tak, jak už tomu v této sérii bývá zvykem, CSKA posadila na koně naprosto zbytečná vyloučení Pražanů. V devatenácté minutě vyhodil kotouč mimo hrací plochu Surový a hosté měli možnost hrát dlouhou přesilovku pěti proti třem. Hned v jejím zárodku našel Alexandr Radulov svého staršího bratra Igora, který střelou z mezikruží překonal Pöpperleho.

Krátce po první přestávce navíc vyrobil hrubku při rozehrávce finský obránce Lva Lepistö, kterou Širokov potrestal druhým gólem. Naděje na zvrat svitla o čtyři minuty později, když další Fin Mäenpää dělovkou od modré vstřelil v početní výhodě kontaktní branku.

CSKA hrozil z rychlých brejků

Sýkorovi svěřenci ožili, zpražit je však mohl znovu Igor Radulov, prázdnou branku ale netrefil. Ve 35. minutě zase na druhé straně nechal Řepík puk do tandemu Vránovi, centr druhé útočné formace však střelou nad ledem jen těsně minul pravou tyčku Staňovy svatyně.

CSKA se od třetí třetiny soustředil na hlídání těsného náskoku, o to nebezpečnější však byly jeho rychlé výpady. V jednom z nich se v ideální pozici ocitl Denisov, Pöpperle ale svůj tým podržel. Šest minut před třetí sirénou pak měli Pražané i štěstí, že po dalším přečíslení Ljubimov před odkrytou klecí promáchl.

V závěru při vlastním oslabení mohl poslat zápas do prodloužení Lepistö, jeho dělovka však skončila na Staňově hrudi, ke srovnání nevedla ani následná hra bez brankáře. Lev tak ve své premiérové sezóně v KHL skončil svou pouť před branami čtvrtfinále.

Sýkora: Naději jsme ztratili už v Moskvě

"Už jsme byli v situaci, kdy jsme měli, jak se říká, za zády jen zeď. Chtěli jsme před domácím publikem ukázat co nejlepší hru. Chtěli jsme potrápit CSKA a prodloužit sérii, ale bohužel se nám to nepovedlo," řekl trenér Václav Sýkora.

"Bylo to dnes vyrovnané utkání, jako předchozí, ale CSKA dokázal vyrovnaný zápas překlopit na svoji stranu. Povedlo se jim to ve čtyřech zápasech, takže zaslouženě postoupili. V klíčových momentech byli lepší než my," uznal Sýkora. Rozhodujícím momentem série byl podle kouče Lva závěr druhého duelu v Moskvě, kde Pražané ztratili dvě minuty před koncem vedení a následně prohráli v prodloužení. "Kdyby byla série nerozhodná 1:1, bylo by to pro CSKA u nás o hodně těžší," podotkl Sýkora.

Favoritovi také k úspěchu pomohla produktivita v přesilových hrách. "Projevilo se to hlavně ve třetím duelu série, kdy jsme měli dlouhou přesilovku pět na čtyři a poté i pět na tři, ale nedokázali jsme dát gól," řekl uznávaný kouč, jenž ocenil i přínos soupeřovy hlavní hvězdy Alexandra Radulova. "Je to špičkový hráč, jakého moc týmů v KHL nemá," podotkl Sýkora.

Nejdelší zápas KHL vyhrál Čerepovec

Nejdelší zápas v historii play off Kontinentální ligy sehráli hokejisté Čerepovce a Jaroslavle. Třetí prodloužení duelu skončilo v čase 118:48, kdy domácímu týmu zajistil výhru 3:2 Denis Kazionov. Na první branku vítězného Severstalu, který vede v osmifinálové sérii 3:1, přihrál český obránce Petr Čáslava.

Utkání v Čerepovci trvalo bezmála pět hodin, začalo v půl osmé místního času a skončilo až po půlnoci. Předchozí rekord KHL držel se 109 minutami a 11 sekundami hry zápas Magnitogorsku s Omskem z ročníku 2010/11.

Do čtvrtfinále postoupilo moskevské Dynamo, které i počtvrté porazilo Slovan Bratislava. Ve slovenské metropoli hosté zvítězili 3:2, jejich první branku vstřelil Jakub Petružálek. Vedle Čerepovce chybí jedna výhra k postupu do čtvrtfinále také hokejistům Petrohradu. Nejlepší celek základní části zvítězil na ledě Atlantu Mytišči vysoko 6:1 a v sérii vede rovněž 3:1 na zápasy.

Potřetí vyhrála i Kazaň. Vítěz Východní konference zdolal Nižněkamsk v jeho hale 2:1 a v osmifinálové sérii vede už 3:0. Jediný gól poraženého domácího mužstva vstřelil v poslední minutě Tomáš Netík po přihrávce Petra Koukala. Omsk, který ve Východní konferenci skončil druhý, prohrává s Novosibirskem na zápasy 1:2.

Osmifinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Západní konference - 4. zápas:
Lev Praha - CSKA Moskva 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 26. Mäenpää (Danielsson) - 19. I. Radulov (A. Radulov, Rjasenskij), 22. Širokov (Kvaša, A. Radulov). Rozhodčí: Rönn, Kulakov - Michel, Šuchanov. Vyloučení: 6:5, navíc Danielsson - Ljubimov oba 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 8095. Konečný stav série 0:4.
Lev Praha: Pöpperle - Nakládal, Oystrick, Němec, Lepistö, Mäenpää, Porseland, Krejčík - Klepiš, Novotný, Danielssson - Řepík, Vrána, Cipulis - Hossa, Surový, T. Rachůnek - Gynge, Cingel, Niživijs. Trenér: Václav Sýkora.
CSKA Moskva: Staňa - Rylov, Rjasenskij, Denisov, Morrisonn, D. Markov, Ožiganov, Kondratěv, Marčenko - A. Radulov, Persson, I. Radulov - Grigorenko, Kvaša, Širokov - Kozlov, Sprukts, Davis - Kugryšev, Prochorkin, Ljubimov. Trenér: Vjačeslav Bucajev.
Další osmifinále play-off KHL:
Východní konference - 3. zápasy:
Novosibirsk - Omsk 4:1 (stav série 2:1)
Barys Astana - Čeljabinsk 1:3 (stav série 2:1)
Ufa - Magnitogorsk 4:1 (za domácí Blaťák 0+1, stav série 2:1)
Nižněkamsk - Kazaň 1:2 (za domácí Netík 1+0, Koukal 0+1, stav série 0:3).
Západní konference - 4. zápasy:
Atlant Mytišči - Petrohrad 1:6 (stav série 1:3)
Čerepovec - Jaroslavl 3:2 v třetím prodl. (za domácí Čáslava 0+1, stav série 3:1)
Slovan Bratislava - Dynamo Moskva 2:3 (za hosty Petružálek 1+0, konečný stav série 0:4).

Reklama