Hlavní obsah

Reprezentační brankář Kovář odchází z Mountfieldu do ruského Jekatěrinburgu

České Budějovice
Aktualizováno

Pětadvacetiletý brankář Jakub Kovář opouští HC Mountfield České Budějovice a jeho novým zaměstnavatelem se stal ruský Jekatěrinburg, hrající Kontinentální ligu. Reprezentační gólman podepsal v novém působišti dvouletou smlouvu, informovaly oficiální stránky Jihočechů.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Český brankář Jakub Kovář v duelu proti Slovensku.

Článek

Z Českých Budějovic Kovář odchází i přesto, že měl uzavřenou smlouvu na nadcházející sezónu. „Smlouva obsahovala jasně stanovené podmínky, za kterých mohl Jakub Kovář odejít do jiného klubu. Ty byly nyní naplněny a my mu za celý klub děkujeme za odváděné služby pro českobudějovický hokej a přejeme hodně štěstí v novém působišti," řekl Zdeněk Blažek, předseda představenstva a generální manažer HC Mountfield.

Jihočeši mají na reprezentačního brankáře stále práva. „Pokud by se mu například v Rusku nedařilo nebo z jiného důvodu by se chtěl vrátit, pak by se obnovila uzavřená smlouva," doplňuje sportovní manažer Petr Sailer. Podle jeho slov si Jakub Kovář vybral nejzajímavější nabídku, kterou mu nabídl právě Jekatěrinburg.

Jihočeši vstoupí do příští sezóny s brankářskou dvojicí Pavel Kantor a Ondřej Kacetl. Kantor je odchovancem klubu, Kacetla Jihočeši získali ze Znojma.

„Kantor s Kacetlem by se měli poprat o post jedničky a zároveň vytvořit hodně kvalitní gólmanskou dvojici. Pavel Kantor své kvality potvrdil letos při zranění Kuby Kováře, Ondra Kacetl zase chytal tři roky spolehlivě rakouskou EBEL ligu," dodal Sailer.

Reklama

Související témata: