Hlavní obsah

Kutlák je už šestým českým hokejistou ve Slovanu Bratislava

Bratislava

Hokejový obránce Zdeněk Kutlák, jenž po šesti letech opustil švýcarský tým Ambri-Piotta, bude hrát za Slovan Bratislava. Účastník letošního mistrovství světa ve Stockholmu podepsal se slovenským zástupcem v Kontinentální lize roční smlouvu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zdeněk Kutlák na tréninku národního týmu

Článek

Třiatřicetiletý rodák z Českých Budějovic je už šestým českým hokejistou v kádru Slovanu, který má na soupisce také další obránce Martina Škoulu a Tomáše Mojžíše, útočníky Tomáše Netíka, Michala Vondrku a brankáře Miroslava Kopřivu. Mužstvo vede český trenér Rostislav Čada.

"Získali jsme velmi výraznou posilu. Kutlák je vysoký a robustní obránce, který si zastane práci v defenzivě a dokáže i podpořit útok. Má hodně zkušeností z mezinárodní scény, za národní tým toho hodně odehrál. Věříme, že tyto zkušenosti u nás zužitkuje," citovala slovenská média generálního manažera Slovanu Maroše Krajčiho.

Juniorský mistr světa z roku 2000 Kutlák má za sebou i čtyřleté působení v zámoří v letech 2000 až 2004, v NHL však za Boston odehrál jen 16 zápasů. Pak hrál za Karlovy Vary a České Budějovice, než odešel do Švýcarska. S reprezentací získal stříbro na MS v roce 2006 a loni bronz.

Reklama

Související témata: