Hlavní obsah

Útočník Žerděv skončil ve Lvu, údajně porušil disciplínu

Praha
Aktualizováno

Koncem července vyhlásil pražský Lev do světa zprávu, že do svých řad zlanařil hvězdného útočníka Nikolaje Žerděva. Ještě než se nový ročník Kontinentální hokejové ligy rozběhl, už za něj musí hledat náhradu. Ruský forvard totiž vedení klubu oznámil, že se mu stýská po rodné vlasti a za jediný český celek v KHL hrát nechce. Podle vyjádření šéfa soutěže Alexandra Medveděva ale zřejmě stojí za Žerděvovým koncem v klubu další prohřešek, osmadvacetiletý rodák z Kyjeva se údajně opil.

Foto: Sport.cz

Nikolaj Žerděv v dresu Lva.

Článek

"Nikolaj za námi přišel s prosbou o ukončení kontraktu, v Praze je odloučen od rodiny a chce se vrátit do Ruska. Po debatě s prezidentem klubu a trenéry jsme se rozhodli Nikolajovi vyhovět," uvedl sportovní ředitel Lva Rašid Chabibulin.

Jenže jeho odchod může mít jiný důvod. "Podle našich informací se znovu opil. Chystáme v současné době kodex hráče KHL po vzoru našich kolegů za oceánem. Pokud bude mít někdo problémy se závislostí na alkoholu, pošleme ho na povinnou léčbu," vnesl do kauzy jiný rozměr Medveděv v rozhovoru pro deník Sport-Express. Ruský list kontaktoval i Žerděva. "Nevím, o čem je řeč. Nic o tom nevím," komentoval svůj konec ve Lvu.

Do Lva míří urostlý obránce se zkušenostmi z NHL
Kádr Lva posílí obránce Ryan O´Byrne (29), jenž podepsal smlouvu na dva roky. Téměř dva metry vysoký a 106 kilogramů vážící Kanaďan odehrál 308 zápasů v NHL za Montreal, Colorado a Toronto, za které dohrával uplynulou sezónu. Pražský celek naopak opouští Mathias Porseland, jenž míří do Vladivostoku, nováčka Kontinentální ligy.

Bývalý hráč Columbusu, New Yorku Rangers a Philadelphie začal své angažmá v Praze skandálem. Na konci července uzavřel smlouvu se Lvem a zároveň upoutal pozornost tím, že podle ruských médií v jednom z moskevských hotelů několikrát za sebou bujaře slavil a rušil další návštěvníky. Sám pak našel svůj luxusní vůz Bentley poškozený různými nápisy. Kvůli aférám se s ním prý chtěla manželka Jevgenija rozvést.

Ke Lvu se připojil se zpožděním na soustředění ve Finsku, protože ztratil pas a musel žádat o nový. V kádru jediného českého účastníka KHL, který mu dal lepší nabídku než další zájemce o jeho služby Donbass Doněck, vydržel jen měsíc.

Původně měl Žerděv hrát za Atlant Mytišci, kam se v roce 2009 vrátil z Rangers. Po krátkém angažmá v Kazani v závěru minulé sezóny se měl do klubu z předměstí Moskvy vrátit. Vedení Atlantu však podle ruských médií usoudilo, že jeho výkony neodpovídají tomu, aby patřil k nejlépe placeným hokejistům v KHL.

Chtělo, aby souhlasil se snížením platu. To Žerděv odmítl a zástupci Atlantu s ním rozvázali smlouvu. Dvojnásobný mistr světa a čtvrtý hráč draftu NHL z roku 2003, který odehrál v zámořské lize přes 400 zápasů, teď bude hledat nové působiště znovu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.