Hlavní obsah

Kapitán Lva Novotný: Venku hrajeme šedesát minut lepší hokej než doma

Praha

Hokejisté Lva Praha po dvanácti zápasech, ve kterých vždy bodoval, prohrál s Atlantem Mytišči 1:3 a ukončil tak doposud nejdelší a nejúspěšnější šňůru v historii klubu. O výsledku podle trenéra Kariho Jalonena rozhodly první tři minuty druhé třetiny, kdy domácí dvakrát inkasovali a ztratili vedení, kapitán Jiří Novotný k tomu přidal ještě špatné přesilovky.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jiří Novotný ze Lva Praha (vpravo) brání Staffana Kronwalla z Lokomotivu Jaroslavl.

Článek

"Je trestuhodné, kolik jsme v nich dnes neproměnili šancí," řekl Novotný po zápase, ve kterém Lev po první třetině vedl těsně 1:0. Pak ale hráči Atlantu prosadili dvakrát v rozmezí 11 vteřin a získali rozhodující náskok. Pražanům se následně naskytla 76 vteřin dlouhá dvojnásobná přesilovka, tu ale odehráli velmi špatně.

"Přesně, jak se říká, když neproměníte dlouhou přesilovku pět na tři, tak prostě vyhrát nemůžete," komentoval Novotný přesilovky Lva. "V přesilovkách je to bída. Musíme na nich zapracovat a chodit víc před branku. Přesilovky v dnešním hokeji rozhodují a i v dnešním zápase byly alfou a omegou všeho," řekl.

Sám Novotný navíc nebyl v zápase spokojený se svým osobním výkonem a frustrace vyvrcholila těsně před druhou přestávkou, když na střídačce rozštípal hokejku. "Věděl jsem, že v zápase hraju úplný hov... Frustrace byla velká, takže jsem rozštípal hokejku. Nedělám to často, letos vůbec poprvé. Byl jsem naštvaný sám na sebe a ani tohle nakonec nepomohlo," uvedl mistr světa z roku 2010.

Trenér mi dal asi signál, abych se zlepšil

Trenér Jalonen totiž na třetí třetinu přesunul kapitána Lva z první lajny do útoku s Cingelem a Birnerem. "Výkon ode mě dnes nebyl optimální a trenér udělal, co udělal. Vůbec mu to nemám za zlé. Možná mi dal nějaký signál, že se musím do příštích zápasů zlepšit," uvedl Novotný, který doposud nasbíral jen tři branky a osm asistencí.

Zatímco z poslední šňůry venkovních zápasů Lev přivezl 11 bodů z 12, ve čtyřech domácích zápasech se mu ale tolik nedařilo. Porazil sice Čerepovec, ale na nájezdy prohrál s Petrohradem, v prodloužení s Jaroslavlí a v posledním zápase s Atlantem. Pražané tak měli jen 50 procentní úspěšnost a získali šest bodů.

"Na posledním venkovním tripu jsme měli lepší vstupy do utkání a hráli jsme šedesát minut lepší hokej než doma," přiznal Novotný. "Nevím, čím to je. Možná jsme uspokojení, že hrajeme doma. Možná ve venkovních zápasech tolik neútočíme jako tady. Ale je to k zamyšlení," dodal.

Reklama