Hlavní obsah

Chvíle hrůzy! Slovák Kudroč na střídačce zkolaboval, hokejový zápas byl ukončen

Astana

Hrůzná chvilka nastala v pondělí na hokejovém turnaji v Astaně během zápasu Omsku s Nižněkamskem. Slovenský obránce Avangardu Kristián Kudroč v páté minutě druhé třetiny po střetu s Jaroslavem Alševským tvrdě narazil do mantinelu a následně otřesený zamířil na střídačku. Tam po chvilce zkolaboval a záchranná služba ho okamžitě převezla do nemocnice, kde naštěstí přišel k vědomí. Oba týmy se s ohledem na vážnost situace dohodly na předčasném ukončení zápasu za stavu 1:1.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Slovenský obránce Kristián Kudroč (vpravo) v souboji s Jiřím Tlustým z České republiky.

Článek

„Hokejista ztratil vědomí po chvíli od příchodu na střídačku. Lékařský tým mu ihned poskytl první pomoc. Jelikož byl v bezvědomí, hospitalizace byla nevyhnutelná," citovala ruská agentura ITAR-TASS vyjádření zástupců klubu Barysu Astana, který turnaj pořádá.

Bližší informace o vážnosti Kudročova zranění však dlouho nepřicházely, až po několika hodinách Omsk na svém účtu na Twitteru oznámil, že třiatřicetiletý zadák v nemocnici začal reagovat na všechny podněty z okolí. „Kristián Kudroč nabyl vědomí a už telefonoval se svou manželkou. Není v ohrožení života!" dostalo se všem uklidnění.

Kudroč shodou okolností uplynulý ročník Kontinentální ligy dohrával právě v Astaně, odkud se v létě přesunul do Omsku, kde má za spoluhráče i Čechy Miroslava Blaťáka s Vladimírem Sobotkou. Kromě KHL Kudroč v minulosti nastupoval i ve švédské a finské lize, v letech 2000 - 2004 hrál i v NHL. Za Tampu Bay a Floridu odehrál 26 zápasů, ve kterých zaznamenal dvě branky a stejný počet asistencí. Rodák z Michalovců je členem slovenského národního týmu, za který si připsal 34 startů, ten poslední v minulé sezóně.

Turnaj o Pohár prezidenta Kazachstánu se v Astaně koná od soboty, Omsk na něm dosud zdolal místní Barys 2:1 a následně porazil i Novokuzněck 5:2. V současnosti není známé, jestli se předčasně ukončený zápas s Nižněkamskem bude dohrávat.

Reklama