Hlavní obsah

Minsk - Záhřeb 3:2Omluvený reprezentant Krajíček přispěl asistencemi k výhře Minsku

Moskva
Aktualizováno

Hokejový obránce Lukáš Krajíček, který se kvůli pokračující KHL omluvil z reprezentačních zápasů proti Rusku, přispěl dvěma asistencemi k vítězství Dinama Minsk 3:2 nad Medveščakem Záhřeb. Po Krajíčkových střelách od modré čáry dostal puk do branky chorvatského týmu vždy Andrej Stěpanov, při rozhodující trefě v čase 56:00 Krajíček do značné míry odčinil své předchozí vyloučení, které soupeř potrestal vyrovnávacím gólem.

Článek

Minsk domácí výhrou ukončil sérii čtyř porážek a na pátém místě v tabulce Východní konference se přiblížil k play off. Na devátý Nižnij Novgorod, kterému zbývá odehrát devět zápasů, má náskok 21 bodů.

Na výhru naopak nedosáhl druhý omluvený reprezentant brankář Jakub Kovář, jehož Jekatěrinburg prohrál doma 1:2 po samostatných nájezdech s konkurentem v boji o play off Ladou Togliatti. Českého gólmana překonal v normální hrací době jen krajan Jiří Hunkes, v rozstřelu pak Semjon Valujskij.

Avtomobilist má na osmém místě v Západní konferenci jen dvoubodový náskok na Vladivostok, který má zápas k dobru, Lada nyní ztrácí na dnešního soupeře už jen čtyři body.

Kontinentální hokejová liga:
Omsk - Petrohrad 2:3
Čeljabinsk - Nižněkamsk 2:3
Jekatěrinburg - Lada Togliatti 1:2 po sam. nájezdech (za hosty Hunkes 1+0)
CSKA Moskva - Jaroslavl 3:2
Dinamo Minsk - Záhřeb 3:2 (za domácí Krajíček 0+2)
Kazaň - Dynamo Moskva 1:4
Atlant Mytišči - Slovan Bratislava 4:3.

Reklama

Související témata: