Hlavní obsah

Zůstat v KHL není reálné, přiznává šéf Slovanu a s nadšením mluví o soutěži EBEL

Praha

Tři roky a s největší pravděpodobností konec. Generální manažer hokejového Slovanu Bratislava Maroš Krajči poprvé otevřeně přiznal, že účast jeho týmu v příštím ročníku Kontinentální ligy je nepravděpodobná. Belasí, kteří se potýkají s ekonomickými problémy, by od nadcházející sezóny mohli zamířit do mezinárodní EBEL ligy.

Foto: Profimedia.cz

Švédský gólman Slovanu Bratislava Johan Backlund po jedné z inkasovaných branek proti CSKA Moskva.

Článek

„Stále je možnost, že budeme pokračovat v KHL, osobně už to ale nepovažuju za velmi reálné. Problém není ani tak se samotnou KHL, ale s tím, že pokud chceme uvažovat o nějakých jiných možnostech, musíme to udělat už teď. Nelze to odkládat. Už nyní musíme říct jiným ligám, zda do toho jdeme, nebo ne. V KHL se o další sezóně reálně rozhoduje až někdy v létě, což je pro nás pozdě," uvedl Krajči v rozhovoru pro slovenský týdeník tyzden.sk.

„Lidi s obrovským vlivem na KHL, čímž nemám na mysli samotné vedení soutěže, dnes mají úplně jiné starosti, než je budoucí situace KHL a osud bratislavského Slovanu. Řeší situaci na Ukrajině, posílení rublu, sankce vůči Rusku a reagují na cenu ropy a plynu. Napsali jsme proto nějaké dopisy, vysvětlili jsme naši situaci a čeká nás setkání s novým prezidentem KHL. Ale neočekávám, že bychom dostali zpětnou vazbu v nějakém rozumném čase," přiznává šéf Slovanu.

Bratislavský celek, kterému patří v tabulce Západní konference poslední příčka a ve středu utrpěl rekordní debakl v dějinách KHL 0:12 od moskevského CSKA, sice nemá žádné přímé propojení s Ruskem, jeho partneři v této zemi ale mají závazky, a tak se následně zpožďují platby do klubu.

Krajči: Se Slovanem by kvalita EBEL ligy stoupla

„V současné chvíli je naší prioritou pokračování v KHL. Žebříček případných jiných možností bychom sestavovali až poté, co bychom přijali definitivní rozhodnutí o konci v KHL. Je však třeba otevřeně říct, že takový žebříček by nebyl jen zrcadlem představ a přání Slovanu, ale i podmínek a kritérií ze strany dané ligy. Stejně jako podmínek, které by Slovan musel splnit a při svém rozhodování musel zohlednit," upozorňuje Krajči.

Možností pro Slovan by mohl být návrat do slovenské extraligy, ve hře je i jednání s českou extraligou. Ředitel soutěže Josef Řezníček oboustranný kontakt potvrdil, byť prý je zatím jen informativní. Jako nejpravděpodobnější se však jeví varianta, že bratislavský klub zamíří do mezinárodní EBEL ligy. „Po sportovní stránce by se to s KHL nedalo srovnávat. Ale z KHL by se tak s výjimkou Helsinek opět stala jen liga bývalých států SNS (Společenství nezávislých států)," poukazuje Krajči na fakt, že nejlepší hokejovou ligu v Evropě nejspíš po dvouletém účinkování opustí chorvatský Medveščak Záhřeb.

„EBEL liga by naproti tomu byla soutěž sedmi zemí, což by bylo z marketingového hlediska určitě zajímavé. Výborné televizní pokrytí, profesionální řízení německým stylem, prostě něco, co má hlavu a patu. Vstupem Slovanu a Medveščaku by kvalita této soutěže výrazně stoupla a my bychom opět byli součástí něčeho nového a zajímavého," říká Krajči. EBEL ligu hraje v této sezóně dvanáct celků z pěti zemí (Rakouska, Slovinska, Itálie, Maďarska a České republiky - Znojmo).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články