Hlavní obsah

Po zákeřném faulu shodil Sobotka rukavice a chtěl se prát. Zranění není vážné

Prožívá parádní start do nové sezóny Kontinentální hokejové ligy, vždyť v dresu Omsku posbíral v deseti zápasech dvanáct bodů za šest branek a stejný počet asistencí. To českého útočníka Vladimíra Sobotku katapultovalo na druhé místo kanadského bodování celé soutěže, jenže po záludném faulu Denise Kazionova ze závěru pondělního utkání Avangardu se Soči nastaly obavy, jestli Sobotka nebude nucen delší dobu pauzírovat. To se naštěstí nepotvrdilo.

Zákeřný faul na Vladimíra Sobotku

 
Článek

Omsk osm minut před koncem vedl 5:1, když třebíčský rodák vyvážel kotouč z obranné třetiny. Ještě před modrou čarou si však na něj počíhal Kazionov a ošklivě jej zasáhl kolenem na koleno.

Český forvard ihned shodil rukavice a chtěl se na svého soupeře vrhnout, roli mstitele však za něj převzal spoluhráč Valentěnko. Sudí po následné mele rozdali několik menších trestů, Kazionov vyfasoval 2+2 minuty.

Vedení Omsku dnes Sobotku umístilo na listinu zraněných hráčů, český forvard přesto s mužstvem odcestoval na trip k venkovním zápasům. "Má menší zranění, ale není to nic vážného. Brzy bude hrát," řekl prezident Omsku Vladimir Šalajev.

Reklama

Související témata: