Hlavní obsah

Magnitogorsk - Jekatěrinburg 6:0Kovář v KHL potřinácté za sebou bodoval, nahrál na dva góly

Moskva
Aktualizováno

Útočník Jan Kovář bodoval v Kontinentální hokejové lize ve třináctém utkání v řadě, dvěma asistencemi přispěl k vysokému domácímu vítězství Magnitogorsku nad Jekatěrinburgem 6:0. Dvě přihrávky si připsal i jeho krajan Tomáš Filippi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kovář z Magnitogorsku na archivním snímku.

Článek

Metallurg si upevnil první místo ve Východní konferenci, po třetí výhře za sebou vede před Omskem a Kazaní o čtyři body. Kovář je s 20 body za osm branek a dvanáct asistencí nejproduktivnějším českým hráčem v soutěži.

Proti Jekatěrinburgu nejprve v 11. minutě v přesilovce skóroval po jeho přihrávce tečovanou střelou Chris Lee, před koncem úvodní třetiny nahrál Kovář na druhý gól Sergeji Mozjakinovi.

Magnitogorsk pak přidal po dvou brankách i v obou dalších třetinách a vyhrál osmé z posledních devíti utkání. Filippi v závěrečné třetině přihrál na dva góly Alexandru Sjominovi.

První body v sezóně si naopak připsal reprezentační obránce Tomáš Kundrátek. Slovan Bratislava po jeho brance z 13. minuty dlouho vedl v Jaroslavli 2:0, domácí tým dokázal v třetí třetině vyrovnat, ale v závěru prodloužení tečoval Kundrátkovu střelu od modré čáry do sítě Jeff Taffe.

Kontinentální hokejová liga:
Magnitogorsk - Jekatěrinburg 6:0 (Jan Kovář a Filippi oba 0+2)
Dynamo Moskva - Záhřeb 5:1
Jaroslavl - Slovan Bratislava 2:3 v prodl. (za hosty Kundrátek 1+1)
Petrohrad - Dinamo Minsk 6:2

Reklama

Související témata: