Hlavní obsah

Čeljabinsk - CSKA 4:3Novotný rozhodl o výhře Čeljabinsku

Moskva

Útočník Jiří Novotný rozhodl v Kontinentální lize gólem o výhře Čeljabinsku nad CSKA Moskva. Domácí Traktor se suverénním lídrem Tarasovovy divize třikrát prohrával, ale pokaždé vyrovnal a za stavu 3:3 český mistr světa z roku 2010 v přesilovce tři a půl minuty před koncem vstřelil poslední gól zápasu. Po prosincovém návratu do týmu po zranění to byl Novotného třetí gól v sezoně a trefil se ve druhém utkání za sebou.

Článek

K vítězství výrazně přispěl brankář Pavel Francouz, který předvedl 45 úspěšných zásahů a navíc si u prvního vyrovnávacího gólu připsal asistenci, poté co po jeho zákroku domácí skórovali z rychlého brejku.

Jinému českému gólmanovi Jakubu Kovářovi se tolik nedařilo. V brance Čerepovce vydržel v utkání na ledě lídra Východní konference Magnitogorsku jen do první minuty druhé třetiny, kdy jej překonal krajan Tomáš Filippi. Český útočník 23 sekund po přestávce zvýšil osmým gólem v sezoně už na 3:0, v dalším průběhu si ještě připsal asistenci stejně jako Jan Kovář a Metallurg zvítězil 6:4. V týmu soupeře na první gól přihrál Vojtěch Polák.

Kontinentální hokejová liga:
Barys Astana - Jokerit Helsinky 0:2
Chanty-Mansijsk - Dinamo Riga 2:1
Čeljabinsk - CSKA Moskva 4:3 (za domácí Novotný 1+0, Francouz 0+1)
Magnitogorsk - Čerepovec 6:4 (Filippi 1+1, Jan Kovář 0+1 - Polák 0+1)
Jekatěrinburg - Dinamo Minsk 2:3 (za domácí Koukal 0+1)
Ufa - Petrohrad 1:3
Nižnij Novgorod - HK Soči 1:2 po sam. nájezdech

Reklama