Hlavní obsah

Kašpar protrhl střeleckou smůlu, proti Dynamu Moskva měl šanci na hattrick

Bratislava

Dlouhých 22 utkání Kontinentální hokejové ligy nedokázal český útočník Lukáš Kašpar v dresu Slovanu Bratislava skórovat. Přišlo to až v pondělním utkání proti Dynamu Moskva (4:2) na domácím ledě, v němž se Kašpar prosadil hned dvakrát a měl dokonce šanci i na hattrick.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Kašpar, střelec dvou branek českého týmu v utkání s Norskem.

Článek

Na ledě i v šatně po utkání neskrýval český útočník radost. „Spadl mi velký kámen ze srdce. Jsem moc rád, že to tam konečně spadlo, ale jsem hlavně rád, že jsme po delším čase zvítězili před našimi fanoušky," řekl šťastný střelec.

Jeho spoluhráč z útoku Michal Řepík se po první brance vrhl na Kašpara takovou silou, že se autor gólu svalil na led a téměř se zranil o mantinel. „Pořádně na mě skočil. V té chvíli jsem si myslel, že mi snad zlomil záda," usmíval se Kašpar.

Jeho branku ještě posuzoval videorozhodčí, kdy soupeř reklamoval příliš mnoho hráčů Slovanu na ledě. „Přitom, co jsem letos zahodil, bych se ani nedivil, kdyby ho neuznali. Jsem rád, že to skončilo dobře," řekl. Kašpar nepřežíval nijak zvlášť fakt, že první dvě branky v sezóně dosáhl do sítě Dynama, kde loni hrál. Svou druhou branku dosáhl Kašpar do prázdné klece Dynama a po několika vteřinách měl šanci i na hattrick.

Český útočník věří, že se mu bude dařit i v dalších utkáních, protože Slovan tento týden čekají na domácím ledě utkání s atraktivními soupeři Lokomotiv Jaroslavl a SKA Petrohrad. „Čekají nás dva silné týmy. Pokud k tomu přistoupíme tak, jako proti Dynamu a budeme hrát takhle zarputile, máme šanci bodovat v každém utkání," dodal Kašpar.

Reklama