Hlavní obsah

Chanty-Mansijsk - Slovan 2:4Vitásek se poprvé trefil v KHL, Jugra však podlehla Slovanu

Moskva

Ondřej Vitásek se dočkal prvního gólu v Kontinentální hokejové lize. Český obránce Chanty-Mansijsku skóroval v devatenáctém startu v sezóně, jeho branka v domácím utkání proti Slovanu Bratislava však Jugře k úspěchu nepomohla. Hosté vyhráli 4:2, vítězný gól vstřelil Michal Řepík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Ondřej Vitásek se trefil v KHL, jeho Jurga ale prohrála

Článek

Vitásek dosud měl v KHL na kontě jen dvě asistence. Proti Slovanu dostal v 43. minutě přihrávku do jízdy, pronikl až před brankáře Jakuba Štěpánka a forhendovou střelou snížil na 1:2. Třetí gól hostů poté po přihrávce Lukáše Kašpara před odkrytou branku zaznamenal Řepík, který se trefil posedmé a mezi českými střelci je druhý za Jiřím Sekáčem z Kazaně.

Alexander Salák popáté za sebou neodchytal celý zápas. Třicetiletý český gólman se tentokrát dostal do branky Novosibirsku z pozice náhradníka, po dvou třetinách domácího utkání s CSKA Moskva vystřídal za stavu 0:3 Alexeje Krasikova.

Salák ale v brankovišti neměl šťastný začátek, už po 35 sekundách ho překonal Ivan Tělegin a v 49. minutě přidal pátý gól CSKA Maxim Šalunov. Sibir už dokázal jen snížit na konečných 1:5 a jeho série tří vítězství skončila.

Na vlastním ledě neuspěl ani Omsk, který s Dominikem Furchem mezi tyčemi podlehl Jokeritu Helsinky 1:3. Tři předchozí zápasy prohrál Avangard v nastavení, tentokrát vyšel bodově naprázdno. Hosté měli značnou střeleckou převahu, Furch si připsal 31 zákroků.

Kontinentální hokejová liga
Novosibirsk - CSKA Moskva 1:5
Omsk - Jokerit Helsinky 1:3
Barys Astana - Viťaz Podolsk 3:2 v prodl.
Chanty-Mansijsk - Slovan Bratislava 2:4 (Vitásek 1+0, V. Polák 0+1 - Řepík 1+0, Kašpar 0+1)

Reklama